Namen van webshops duidelijker op afschriften bij Rabobank 2019-02-11T11:08:34

Chrome-thema's: Vrolijk je browser op

Word: Synoniemenlijst

Namen van webshops duidelijker op afschriften bij Rabobank

Namen van webshops duidelijker op afschriften bij Rabobank

Bankafschriften waar onbekende namen op staan, zijn voor veel mensen een ergernis. De Rabobank onderneemt sinds vandaag stappen daartegen, door bij een klein deel van de afschriften de daadwerkelijke naam van de webshop te vermelden.

Bij een deel van de webshops maak je het aankoopbedrag niet direct over, er zit dan namelijk een betaalprovider tussen. Bekende voorbeelden zijn Mollie Payments, Buckaroo en Adyen. Dat zijn de namen die je dan ook terugziet tussen je bij- en afschrijvingen.

Veel te verwarrend, meende de Consumentenbond onlangs. De organisatie richtte dan ook het 'Meldpunt onbegrijpelijke namen op je bankafschrift' op om de kwestie onder de aandacht te brengen. Dat heeft zijn weg inmiddels naar de Tweede Kamer gevonden, maar de Rabobank neemt vanaf heden al maatregelen.

Eerste kleine stap

De bank biedt webwinkels namelijk een eigen betaalprovider aan, OmniKassa. Wie daar in het vervolg een afschrift van binnenkrijgt, ziet meteen de naam de shop in kwestie. Omdat OmniKassa een kleine speler is, blijft de impact voorlopig beperkt. Maar sluit een van de grotere partijen zich bij het initiatief aan, dan zou het al 10 procent van alle iDeal-afschriften betreffen. 


Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Opmerkingen over eventuele spelfouten, andere opmerkingen en vragen betreffende de website kunt u mailen naar de webmaster.

blog comments powered by Disqus


Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord