Nederland aan kop internetaansluitingen 2013-11-04T16:17:31

MyHeritage toont stamboom op smartphone en tablet

KLM meet & seat app

Nederland aan kop internetaansluitingen

Nederland aan kop internetaansluitingen

Maar liefst 94% van de Nederlanders heeft een internetaansluiting. We lopen hiermee aan kop in de EU. Een kwart van de Europeanen heeft nog nooit internet gebruikt.

De afdeling statistiek van de Europese Unie komt met deze cijfers na de statistieken van 27 EU-landen te hebben bekeken. Het laagst scoort Bulgarije waar slechts 45% van de huishoudens over internet beschikt. 

Nederland staat zoals gezegd op de eerste plaats gevolgd door Luxemburg en Zweden op plek 2 met 91% en Denemarken vlak daarachter op plaats 3 met 90%. 

Breedband


De meeste breedbandaansluitingen vinden we in Zweden met 86 %. Daarna komt Denemarken met 84 % gevolgd door Nederland en Groot-Brittannië met 83 %. Wat het gebruik van snel breedbandinternet betreft, heeft Nederland wel de koppositie zoals uit een eerder onderzoek blijkt. 

Minstens 85% van de Europeanen moet online


De Europese Unie streeft er naar dat zoveel mogelijk 16- tot 74-jarigen toegang hebben tot internet en heeft als doel gesteld dat het aantal mensen dat internet nog nooit gebruikt heeft, daalt tot 15%. Nu varieert het aantal van 5 % in Zweden tot 54 % in Roemenie. Andere Europese landen die op dit gebied achterblijven zijn Bulgarije, Griekenland, Cyprus en Portugal. In Nederland heeft 7% van de bevolking tussen 16 en 74 internet nog nooit gebruikt.


Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Opmerkingen over eventuele spelfouten, andere opmerkingen en vragen betreffende de website kunt u mailen naar de webmaster.Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord