Nederland zakt op ranglijst van wereldwijde internetsnelheden

© CIDimport

Nederland zakt op ranglijst van wereldwijde internetsnelheden

Geplaatst: 11 juli 2018 - 06:28

Aangepast: 26 augustus 2022 - 15:37

Redactie ID.nl

Met een gemiddelde downloadsnelheid van 35,95Mbit/s is Nederland twee plaatsen gezakt op de wereldwijde ranglijst van internetsnelheden. Dit jaar eindigen we op een 7e plek, alsnog niet verkeerd.

Vorig jaar stond Nederland nog op de 5e plek. Dit jaar steeg de gemiddelde snelheid van 33,52Mbit/s in 2017, maar dat was niet genoeg om die plaats te behouden. We zijn ingehaald door België en Roemenië. Toch hoeven we niet te treuren: in de praktijk downloaden we alsnog een hd-film van 5 GB binnen 19 minuten.

Top 3

De top 3 bestaat uit Singapore (1), Zweden (2) en Denemarken (3). Die landen doen het met name zo goed omdat relatief veel inwoners toegang hebben tot glasvezel, zoals al 60 procent van de Zweedse bevolking. Jemen eindigt op de laatste plaats (200), met eeen gemiddelde snelheid van 0,31 Mbit/s. Een hd-film binnenhalen duurt daar anderhalve dag.

Alsmaar sneller

Wereldheid is de totale internetsnelheid wereldwijd met 23 procent toegenomen ten opzichte van vorig jaar. Met name doordat de reeds hoge snelheden in de top 50 landen óog hoger werden. Dat zijn vooral Europese landen, waarvan er 36 deel uitmaken van die top. Landen met een al lage downloadsnelheid zagen weinig verschil. 

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten