Nederlanders beste internetters van Europa 2014-05-06T10:25:02

Eind 2014 bijna 3 miljard internetgebruikers

Hoe moet je Facebook definitief verwijderen?

Nederlanders beste internetters van Europa

Nederlanders beste internetters van Europa

Gefeliciteerd, jullie zijn de beste internetters van Europa! Althans, dat blijkt uit cijfers van het CBS, dat berekende dat Nederlandse internetgebruikers gemiddeld vaardiger zijn in het gebruik van internet dan elders in Europa. 92% weet een zoekmachine te gebruiken, maar ook op het gebied van internetbellen en bestanden delen stijgt onze kennis behoorlijk.

De cijfers werden berekend over personen over heel Europa tussen de 16 en 75 jaar. Samen met Denemarken en andere Scandinavische landen doen wij het op het gebied van internetkennis het best. Er werd getest op de kennis van zoekmachines, het versturen van emails met een bijlage, maar ook bellen via internet en het uitwisselen van bestanden als muziek en films.

INTERNETVAARDIGHEDEN MENSEN TUSSEN DE 16 EN 75 JAAR

Ouderen

Vooral de 65-plussers maken grote sprongen in hun kennis. In 2010 was nog "slechts" 57% van hen goed op internet, in 2013 was dat gestegen naar 75%. Volgens het CBS komt dat door het groeiende aantal "jongere ouderen" die meer kennis hebben, maar ook door het feit dat meer ouderen langer op internet zitten.

INTERNETGEBRUIK ONDER OUDEREN (65 TOT 75 JAAR)

Minder internettoegang

In totaal weet minder dan 10% van alle Nederlanders hoe ze moeten internetten, terwijl dat percentage in bijvoorbeeld Roemeniƫ, Italiƫ en Portugal rond de 30% ligt. Volgens het CBS zou dat komen omdat mensen daar minder toegang tot het internet hebben.

INTERNETVAARDIGHEDEN EUROPESE INWONERS


Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Opmerkingen over eventuele spelfouten, andere opmerkingen en vragen betreffende de website kunt u mailen naar de webmaster.Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord