Nederlanders emailen het meeste in Europa 2013-11-04T16:41:36

Mark Zuckerberg TIME magazine's Man of the Year 2010

Gratis WiFi op Schiphol

Nederlanders emailen het meeste in Europa

Nederlanders emailen het meeste in Europa

Uit onderzoek van Eurostat, het statistiekenbureau van de EU, komt naar voren dat Nederland in alle gemeten leeftijdsgroepen het hoogste scoort op het gebied van e-mail-gebruik.

Uit onderzoek van Eurostat, het statistiekenbureau van de EU, komt naar voren dat Nederland in alle gemeten leeftijdsgroepen het hoogste scoort op het gebied van e-mail-gebruik. Opvallend is dat Nederlanders daarentegen in vergelijking tot andere landen weinig op sociale netwerken posten.

Wanneer het op de sociale mogelijkheden van internet aankomt, neemt Nederland in alle leeftijdsgroepen de laatste plaats in. Ook op het gebied van internet-telefonie en videobellen scoort Nederland vrij laag in verhouding tot de andere landen. Op het gebied van online-aankopen neemt Nederland echter na het Verenigd koninkrijk en Denemarken de derde plaats in. Het onderzoek is gedaan op basis van ingevulde vragenlijsten door 200.000 Europeanen uit 150.000 huishoudens in 27 Europese landen. Vooral het eerste kwartaal van 2010 werd gemeten.

In het onderzoek werd niet gevraagd naar de specifieke sociale media die werd gebruikt (als Facebook) dus ook lokale netwerksites zoals Hyves werden meegenomen in het onderzoek.

Het onderzoek is hier als PDF te lezen.

UPDATE

: Wij vonden de cijfers m.b.t. het gebruik van sociale media door Nederlanders wel erg aan de lage kant. Uit navraag bleek dat er in de Nederlandse cijfers een modificatie heeft plaatsgevonden en een fout is opgetreden waardoor de cijfers lager zijn uitgevallen. In januari komt er daarom een update.

Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Opmerkingen over eventuele spelfouten, andere opmerkingen en vragen betreffende de website kunt u mailen naar de webmaster.Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord