Nederlanders emailen het meeste in Europa

© CIDimport

Nederlanders emailen het meeste in Europa

Geplaatst: 16 december 2010 - 06:57

Aangepast: 27 augustus 2022 - 10:19

Redactie ID.nl

Uit onderzoek van Eurostat, het statistiekenbureau van de EU, komt naar voren dat Nederland in alle gemeten leeftijdsgroepen het hoogste scoort op het gebied van e-mail-gebruik.

Uit onderzoek van Eurostat, het statistiekenbureau van de EU, komt naar voren dat Nederland in alle gemeten leeftijdsgroepen het hoogste scoort op het gebied van e-mail-gebruik. Opvallend is dat Nederlanders daarentegen in vergelijking tot andere landen weinig op sociale netwerken posten.

Wanneer het op de sociale mogelijkheden van internet aankomt, neemt Nederland in alle leeftijdsgroepen de laatste plaats in. Ook op het gebied van internet-telefonie en videobellen scoort Nederland vrij laag in verhouding tot de andere landen. Op het gebied van online-aankopen neemt Nederland echter na het Verenigd koninkrijk en Denemarken de derde plaats in. Het onderzoek is gedaan op basis van ingevulde vragenlijsten door 200.000 Europeanen uit 150.000 huishoudens in 27 Europese landen. Vooral het eerste kwartaal van 2010 werd gemeten.

In het onderzoek werd niet gevraagd naar de specifieke sociale media die werd gebruikt (als Facebook) dus ook lokale netwerksites zoals Hyves werden meegenomen in het onderzoek.

Het onderzoek is hier als PDF te lezen.

UPDATE

: Wij vonden de cijfers m.b.t. het gebruik van sociale media door Nederlanders wel erg aan de lage kant. Uit navraag bleek dat er in de Nederlandse cijfers een modificatie heeft plaatsgevonden en een fout is opgetreden waardoor de cijfers lager zijn uitgevallen. In januari komt er daarom een update.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten