Nederlandse cijfers over Second Life

© CIDimport

Nederlandse cijfers over Second Life

Geplaatst: 18 april 2007 - 10:04

Aangepast: 19 september 2022 - 13:20

Redactie ID.nl

Over Second Life wordt (te) veel geschreven, maar echte cijfers komen in die artikelen niet zo heel vaak voorbij. De makers van de site www.secondlife.nl - gericht op gebruikers uit Nederland - hebben nu wel het een en ander aan getallen verzameld. In de vier jaar dat Second Life nu bestaat, hebben naar schatting 320.000 Nederlanders zich geregistreerd via Secondlife.com.

Nederlandse cijfers over Second Life

Over Second Life wordt (te) veel geschreven, maar echte cijfers komen in die artikelen niet zo heel vaak voorbij. De makers van de site www.secondlife.nl - gericht op gebruikers uit Nederland - hebben nu wel het een en ander aan getallen verzameld.

In de vier jaar dat Second Life nu bestaat, hebben naar schatting 320.000 Nederlanders zich geregistreerd via Secondlife.com. Begin februari startte Second Life Nederland met de site Secondlife.nl; een platform voor de Nederlandse gebruiker om Second Life toegankelijker te maken in Nederland. Vandaag, ruim twee maanden na de opening, hebben zich bijna 44.000 Nederlanders via deze site geregistreerd. Een behoorlijke groei als je het vergelijkt met de afgelopen vier jaar, waar gemiddeld 17.000 Nederlanders zich registreerden in ditzelfde tijdsbestek van ruim twee maanden. Naar schatting zijn er in totaal momenteel 364.000 Nederlandse Second Life gebruikers.

Wereldwijd heeft Second Life inmiddels 5,6 miljoen gebruikers, waarvan er 1,7 miljoen de laatste 60 dagen actief zijn geweest. Nederland staat op de 5e plaats met 6,5 % van het totaal aantal gebruikers. In maart is er door de Nederlandse community op SecondLife.nl voor 35.000,- euro aan Lindendollars gekocht.

De vestigingen van bedrijven in Second Life worden steeds beter bezocht. Zo trok de Randstadvestiging in Second Life sinds haar opening op 8 maart 2007 gemiddeld 186 unieke bezoekers per dag. Naast grote bedrijven, verkent ook het mkb - de kleine ondernemer - de mogelijkheden van Second Life. Op '0031' is inmiddels meer dan 11.000 vierkante meter land gekocht door deze groep ondernemers.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten