Nederlandse overheid vertrouwt Microsoft Office niet 2018-11-16T14:20:13

Spectre Folio: leren laptop van HP

Microsoft brengt oktober-update Windows 10 opnieuw uit

Nederlandse overheid vertrouwt Microsoft Office niet

Nederlandse overheid vertrouwt Microsoft Office niet

Het ministerie van Justitie en Veiligheid dwingt Microsoft om aanpassingen te doen aan de manier waarop gebruiksgegevens worden verzameld binnen Office-software. De data wordt opgeslagen op Amerikaanse servers en vormt daar een beveiligingsrisico.

Microsoft leest niet letterlijk mee met alles wat door ambtenaren van de Rijksoverheid wordt ingevoerd in o.a. Word en Excel, maar houdt wel zogeheten diagnostische data bij. Net zoals voor Windows 10 globaal, kan Microsoft zien hoe de software precies wordt gebruikt. Dit brengt 'hoge risico's voor de gebruiker met zich mee', stelt het ministerie nu

Kwalijker nog wordt het wanneer diensten binnen Office gebruikt worden die verbinding maken met de cloud van Microsoft. Een voorbeeld daarvan is de vertaalfunctie. Wat daar ingevoerd wordt, gaat in z'n geheel langs Amerikaanse Microsoft-servers. Voor de gevoelige informatie waar de Rijksoverheid mee werkt, is dat extra reden om aan de bel te trekken.

AVG

De onderzoekers legden de praktijken van Microsoft langs de nieuwe Europese privacy-wet, de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG). Daar blijkt dat het bedrijf nog wel een slag te maken heeft, ook op het gebied van transparantie. Microsoft belooft verbeteringen. De wijzigingen aan de verwerking van persoonsgegevens in Office worden in april van 2019 verwacht. 


Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Opmerkingen over eventuele spelfouten, andere opmerkingen en vragen betreffende de website kunt u mailen naar de webmaster.Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord