Nederlandse providers doen ook aan NL-Alert op nieuwe iPhones 2013-11-04T15:28:17

Microsoft’s Surface tablet komt in verschillende formaten

Smule start sociaal netwerk voor fans van karaoke

Nederlandse providers doen ook aan NL-Alert op nieuwe iPhones

Nederlandse providers doen ook aan NL-Alert op nieuwe iPhones

Het Nederlandse alarmeringssysteem NL-Alert werkt op de nieuwste iPhones van alle mobiele providers in ons land. De noodmeldingen zijn al geïntegreerd in Apple’s nieuwste mobiele besturingssysteem iOS 7 en nu hebben ook de belangrijkste providers zich aangesloten.

De Nederlandse providers KPN, Vodafone, T-Mobile, Ben, Simpel, Telfort en Hollandsnieuwe hebben aangekondigd dat ze de alarmeringen van NL-Alert gaan ondersteunen. De providers zijn inmiddels getest. Kleinere providers als Albert Heijn Mobiel moeten eerst goedkeuring van Apple krijgen om ook ondersteuning voor NL-Alert te gaan bieden.

Wie een iPhone bezit die jonger is dan de iPhone 4S kan geen gebruik maken van NL-Alerts. Dit is opvallend, want de iPhone 4 kent ook ondersteuning voor iOS 7. Volgens het ministerie van Justitie en Veiligheid kan Apple niet mededelen waarom de iPhone 4 is uitgesloten.

Nieuwe test op 4 november

Volgende maand vindt een nieuwe test van NL-Alert plaats, die meer omvang heeft gekregen met de ondersteuning van de iPhone. Eerdere tests van het noodmeldingensysteem mislukten door problemen bij de telecomproviders. Het volgende controlebericht moet op 4 november om 12.00 uur verstuurd worden. Heb je een iPhone en wil je ook gebruik maken van NL-Alert? Je kunt de noodmeldingen activeren in de instellingenmenu van iOS 7 onder de knop ‘Noodmeldingen’ in het Berichtencentrum.


Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Opmerkingen over eventuele spelfouten, andere opmerkingen en vragen betreffende de website kunt u mailen naar de webmaster.Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord