‘Nederlandse smartphonegebruikers zijn Wi-Fi-verslaafd’ 2013-11-20T15:25:12

Nieuws Flits: Grotere iPad in 2014 en Snapchat haalt Facebook in - 20-11-13

Samsung richt zich op twerkende Miley met nieuwe Gear-reclame

‘Nederlandse smartphonegebruikers zijn Wi-Fi-verslaafd’

‘Nederlandse smartphonegebruikers zijn Wi-Fi-verslaafd’

De meerderheid van de Nederlanders surft op het internet met zijn smartphone, maar liever via Wi-Fi dan via het mobiele internet. Dit blijkt uit een nieuw onderzoek van Deloitte. De zakelijke dienstverlener stelt dat Nederlanders het vaakst internetten via Wi-Fi en het minst via het mobiele netwerk, vergeleken met een aantal andere landen.

Zoeken naar gratis Wi-Fi blijkt onze nieuwe nationale volkssport. Volgens Deloitte verloopt 75 procent van de internetsessies op mobiele apparaten in Nederland via het draadloze Wi-Fi-internet en slechts 21 procent via 3G of 4G. In Finland is deze verhouding bijna omgekeerd: daar maakt 33 procent gebruik van Wi-Fi en internet 62 procent via 3G en 4G.

Afbeelding: internetgebruik Wi-Fi versus 4G en 3G (Deloitte).

Ruim vier gadgets per Nederlander

Uit het onderzoek van Deloitte blijkt bovendien dat de gemiddelde Nederlander maar liefst 4,3 mobiele apparaten bezit. Per huishouden komt dit neer op zo’n negen apparaten, naar verwachting niet alleen smartphones, maar ook muziekspelers, draagbare spelcomputers, laptops en digitale camera’s. Laptops hebben bovendien weinig last van de opkomst van tablets, want beide categorieën blijven populair, stelt Deloitte tot slot.


Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Opmerkingen over eventuele spelfouten, andere opmerkingen en vragen betreffende de website kunt u mailen naar de webmaster.Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord