Nederlandse tieners laten massaal Facebook schieten 2013-11-15T11:54:47

Samsung maakt scherm dat om toestel kan vouwen

Video - Nieuws Flits: 15-11-2013

Nederlandse tieners laten massaal Facebook schieten

Nederlandse tieners laten massaal Facebook schieten

Tieners tussen de zestien en negentien jaar uit ons land zijn veel minder te vinden op het sociale netwerk Facebook. Ze verkiezen andere netwerken boven dat van Mark Zuckerberg, blijkt uit de Global Web Index.

Elk kwartaal ondervraagt de Global Web Index meer dan 170 duizend mensen in 32 landen. Onder meer hun gedrag op sociale netwerken wordt besproken. Op de vraag of de tieners Facebook gebruiken of niet gaf 56 procent aan het afgelopen kwartaal actief te zijn op Facebook. In het eerste kwartaal van 2013 was dit aantal nog 76 procent.

Nederland voorop

Opvallend genoeg is de daling van het aantal Facebookers tussen zestien en negentien jaar in Nederland het grootst. Minder dan de helft van de tieners die een jaar geleden nog actief waren op Facebook, gebruikt het netwerk vandaag nog. Dit is een daling van ruim vijftig procent. In Frankrijk loopt het aantal ook terug, maar minder gestaag (44 procent). In Engeland nog minder, namelijk 8 procent.

Mobiele social media populairder

Op welke andere websites uiten deze tieners zich dan? Volgens de Global Web Index wordt voornamelijk gebruik gemaakt van mobiele applicaties als WeChat, videodienst Vine, berichtendienst Whatsapp en fotodienst Instagram. Facebook zelf ziet zijn totale aantal gebruikers – inmiddels 1,2 miljard – nog wel toenemen. 


Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Opmerkingen over eventuele spelfouten, andere opmerkingen en vragen betreffende de website kunt u mailen naar de webmaster.Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord