Nederlandse Wikipedia bereikt kaap van 2 miljoen artikelen 2020-03-09T11:14:44

Betere samenwerking burgers en politie door nieuw meldingssysteem BART!

Review: Huawei FreeBuds 3

Nederlandse Wikipedia bereikt kaap van 2 miljoen artikelen

Nederlandse Wikipedia bereikt kaap van 2 miljoen artikelen

De Nederlandse Wikipedia heeft de kaap van 2 miljoen artikelen overschreden. De mijlpaal werd bereikt nadat een pagina over het Estádio Eládio de Barros Carvalho-stadion aan de online encyclopedie werd toegevoegd.

Dat maakt Wikimedia Nederland bekend. Artikelen op Wikipedia worden geschreven door vrijwilligers die zichzelf Wikipedianen noemen. De eer van het twee miljoenste artikel is voor een Wikipediaan met de gebruikersnaam Daka. Wikipedia Nederland kent meer dan een miljoen geregistreerde gebruikers, maar ze schrijven niet allemaal actief. Zo'n 4300 Wikipedianen hebben de afgelopen maand een bijdrage geleverd. Dit kunnen ook aanpassingen aan reeds bestaande artikelen zijn.

Oudste artikel

De Nederlandse versie van Wikipedia bestaat sinds 19 juni 2011. Het allereerste artikel is om technische reden niet meer te achterhalen, maar pagina's over de term definitie en de dichtvorm ollekebolleke horen in ieder geval bij de vroegste artikelen. Wikipedia is van oorsprong Engels en die variant is nog altijd de grootste. De Nederlandse Wikipedia heeft nog een inhaalslag te maken; de Engelse Wikipedia bestaat al uit meer dan 6 miljoen pagina's.


Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Opmerkingen over eventuele spelfouten, andere opmerkingen en vragen betreffende de website kunt u mailen naar de webmaster.Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord