Nep-iPhone 6 duikt op in China

© CIDimport

Nep-iPhone 6 duikt op in China

Geplaatst: 5 augustus 2014 - 09:34

Aangepast: 27 augustus 2022 - 00:59

Redactie ID.nl

Ondanks dat Apple de iPhone 6 nog niet heeft onthuld, zijn er in China al 'klonen' van te koop. Deze lijken zo echt dat de gemiddelde consument er zomaar in kan trappen en denkt een gloednieuwe iPhone te kopen.

Een bezoeker van de sociale nieuwswebsite Reddit deelt daarover zijn verhaal. De iPhone 6-kloon zit in een luxe witte doos en het toestel en diens oplader lijken erg officieel. In werkelijkheid betreft het echter een Android 4.4.2 -toestel met een skin, die doet lijken alsof je eigenlijk iOS draait.

"De home-knop is een beetje gammel maar voor de rest is de bouw-kwaliteit indrukwekkend," aldus de Reddit-gebruikter in kwestie. De nepper heeft een scherm van 4,7-inch, wat in lijn ligt met de verwachtingen van Apple's volgende iPhone.

Net alsof

Pas als je de telefoon echt gaat gebruiken, merk je dat je geen iOS-toestel in handen hebt. Druk je bijvoorbeeld op het icoontje van de App Store, dan opent de Play Store van Android.

De nep-iPhone 6 kostte na wat onderhandelen zo'n 120 euro. "Verder lijkt alles goed te werken, dus ik denk dat ik 'm houd," zegt de Reddit-bezoeker. "Dan kan ik er m'n vrienden mee imponeren tijdens het uitgaan, en iedereen laten denken dat ik de iPhone 6 zo vroeg heb gekregen."

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten