Netflix in een nieuw jasje op smart tv’s en consoles 2013-11-13T11:41:06

Online-kopers illegaal vuurwerk opgespeurd en aangesproken

Video - Nieuws Flits: 13-11-2013

Netflix in een nieuw jasje op smart tv’s en consoles

Netflix in een nieuw jasje op smart tv’s en consoles

Netflix heeft het uiterlijk van zijn streamingdienst op smart tv’s, spelcomputers en settopboxen vernieuwd. Het nieuwe Netflix is visueel rijker en geeft de gebruiker meer informatie over de aangeboden tv-series en films.

Gebruikers van Netflix kregen al een op maat gemaakt aanbod van films en series aangeboden, maar nu vertelt de dienst ook waarom bepaalde titels worden aangeraden. Dit kan bijvoorbeeld zijn omdat het genre overeenkomt met eerder bekeken films of omdat een bepaalde titel een prijs heeft gewonnen. Netflix noemt de update ‘de grootste verandering ooit in de geschiedenis van onze tv-ervaring’.

Meer foto’s en posters

Volgens Netflix-directeur Chris Jaffe wordt de meerderheid van Netflix-video’s bekeken op tv’s, vandaar dat het bedrijf allereerst zijn tv-apps onder handen wilde nemen om het uiterlijk beter aan te laten sluiten op het grote scherm. Om dit te doen kiest Netflix in zijn nieuwe ontwerp voor grotere foto’s en posters bij films en series en meer afbeeldingen bij de zoekfunctie. Er kan nu ook op acteur of regisseur worden gezocht en krijgen afleveringen van een serie nu een eigen synopsis en afbeelding.

Kind-veilig streamen

Netflix beschikte al over een speciale kindermodus en ook deze heeft een nieuw likje verf gekregen. De interface van Netflix kleurt automatisch blauw als de gebruiker zich in de speciale kinderomgeving bevindt. Dit maakt het voor ouders makkelijker om geschikte video’s te vinden voor hun kinderen. Ook is het mogelijk om meerdere gebruikersprofielen aan te melden en kijktips te ontvangen van Facebook-vrienden.

Voor nu zijn alleen de versies van Netflix voor smart tv’s, settopboxen en spelcomputers aangepast. Het is nog niet bekend wanneer de webversie en de apps voor smartphones en tablets worden vernieuwd. In de toekomst moet het volledige uiterlijk van Netflix zich aanpassen op de gebruiker. Het nieuwe Netflix wordt gefaseerd beschikbaar gemaakt voor gebruikers. Over twee weken moet iedereen overgeschakeld zijn. 


Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Opmerkingen over eventuele spelfouten, andere opmerkingen en vragen betreffende de website kunt u mailen naar de webmaster.Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord