Netflix niet bang voor Apple en Disney 2019-04-18T09:10:16

Ontgoogelen

Hyperloop als vliegtuig-vervanger weer stapje dichterbij

Netflix niet bang voor Apple en Disney

Netflix niet bang voor Apple en Disney

Met de komst van Apple TV+ en Disney+ in het verschiet, verwacht je wellicht dat het zweet bij Netflix al uitbreekt. Concurrentie erbij van twee van de machtigste merken ter werelden. Toch ziet de streamingdienst de toekomst juist met vertrouwen tegemoet.

Netflix maakt zich nog geen zorgen omdat het platform als kool blijft groeien, blijkt uit de meest recente cijfers. Wereldwijd zijn er nu 148 miljoen abonnees, 23 miljoen meer dan een jaar geleden. 9,6 miljoen daarvan sloten ergens in de afgelopen drie maanden hun Netflix-abonnement af, wat meer is dan de 8,9 miljoen dat het bedrijf eerder voorspelde.

Naast elkaar

In een nieuw rapport richt Netflix zich op zijn aandeelhouders om zorgen rond Apple TV+ en Disney+ weg te nemen. Volgens de firma kunnen de drie diensten prima naast elkaar bestaan, omdat ze elk unieke films en series te bieden hebben. Er wordt alleen niet ingegaan op de vraag of kijkers het wel zien zitten om voor meerdere streamingdiensten tegelijk te betalen.

Lees ook: Waarom Apple TV+ een aanwinst kan zijn in Nederland (PCM)

Verschuivingen

Hoewel de diensten van Apple en Disney pas later dit jaar lanceren, zijn de effecten voor Netflix-klanten wel al zichtbaar. Zo zijn veel Disney-films inmiddels niet meer beschikbaar. Star Wars- en Marvel-films vind je niet meer op Netflix, omdat die straks exclusief bij Disney+ te vinden zijn. 


Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Opmerkingen over eventuele spelfouten, andere opmerkingen en vragen betreffende de website kunt u mailen naar de webmaster.

blog comments powered by Disqus


Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord