Netflix vervangt sterren door like-knop 2017-03-17T09:58:26

WhatsApp brengt 'oude' status terug

Win een flinterdunne Philips 245C7QJSB-monitor

Netflix vervangt sterren door like-knop

Netflix vervangt sterren door like-knop

Netflix krijgt er net zoals Facebook een like-knop bij. Door een duimpje omhoog te geven, laten gebruikers weten of ze een film of serie hebben gewaardeerd.

In tegenstelling tot Facebook is er ook een duimpje omlaag te selecteren, voor wanneer de film tegenviel. Deze duimpjes vervangen het oude score-systeem, waabij 1-5 sterren geselecteerd kan worden.

Netflix kiest hiervoor omdat uit tests is gebleken dat gebruikers eerder geneigd zijn hun mening te geven bij het nieuwe systeem. De streamingdienst laat ook per film een percentage zien, wat aangeeft in hoeverre deze aansluit bij je smaak.

Passend aanbod

De duimpjes informeren je niet alleen over het feit of andere mensen bepaalde films leuk vonden, maar Netflix baseert daar ook je filmsmaak op. Als je comedies vaak een hoge score geeft, dan krijg je van Netflix meer films binnen dat genre voorgeschoteld.


Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Opmerkingen over eventuele spelfouten, andere opmerkingen en vragen betreffende de website kunt u mailen naar de webmaster.Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord