New Yorkse wet tegen 3d-geprinte vuurwapens

© CIDimport

New Yorkse wet tegen 3d-geprinte vuurwapens

Geplaatst: 13 juni 2013 - 11:50

Aangepast: 27 augustus 2022 - 03:48

Redactie ID.nl

Op 12 juni is er een wet opgesteld in New York dat het illegaal maakt om een 3d-printer te gebruiken voor de productie van vuurwapens of onderdelen van vuurwapens. Er wordt enkel een uitzondering gemaakt voor erkende wapenmakers. 

Wetgeving in New York stelt dat het niet toegestaan is een 3d-printer te gebruiken voor de productie van wapenonderdelen. Alleen erkende wapenmakers mogen een 3d-printer gebruiken om onderdelen te printen van een vuurwapen en moeten dat dan melden bij de New Yorkse politie en registreren binnen 72 uur. 3d-geprinte wapens vallen onder de wapenwet zodat ze bijvoorbeeld ook een serienummer dienen te hebben. Een andere wet , moet de verkoop of of gebruik van wapens en magazijnen gemaakt met een 3d-printer strafbaar stellen maar deze wet is er nog niet door.


Niet strafbaar om eigen wapens te maken

Momenteel is het niet strafbaar voor individuen om bepaalde wapens te maken zolang ze niet worden verkocht, niet volledige automatisch zijn en voldoen aan bepaalde beperkingen zoals de lengte van een geweer of loop. Maar criminelen kopen liever hun wapens op de zwarte markt dan dat ze zelf een wapen gaan bouwen. Ook wapens die thuis worden gemaakt dienen geregistreerd te worden.

Maker Liberator gun vindt nieuwe wet onwettig

Voordat een wet wordt aangenomen wordt hij aan bestaande wetten getoetst dus zou je mogen verwachten dat hij niet in tegenspraak is met deze wetten. Maar Cody Wilson, maker van de controversiële Liberator-gun, kijkt daar anders tegenaan. Hij stelt dat de nieuwe wetgeving inbreuk maakt op de huidige wapenwetgeving. Er zou geen sprake zijn van gelijkheid wanneer je wel wapens mag maken maar niet met een 3d-printer.

[Via: The Epoch Times]

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten