New Yorkse wet tegen 3d-geprinte vuurwapens 2013-11-04T15:36:09

Veilig internetbankieren in Linux

Prism-break.org: Voorkom PRISM-spionage

New Yorkse wet tegen 3d-geprinte vuurwapens

New Yorkse wet tegen 3d-geprinte vuurwapens

Op 12 juni is er een wet opgesteld in New York dat het illegaal maakt om een 3d-printer te gebruiken voor de productie van vuurwapens of onderdelen van vuurwapens. Er wordt enkel een uitzondering gemaakt voor erkende wapenmakers. 

Wetgeving in New York stelt dat het niet toegestaan is een 3d-printer te gebruiken voor de productie van wapenonderdelen. Alleen erkende wapenmakers mogen een 3d-printer gebruiken om onderdelen te printen van een vuurwapen en moeten dat dan melden bij de New Yorkse politie en registreren binnen 72 uur. 3d-geprinte wapens vallen onder de wapenwet zodat ze bijvoorbeeld ook een serienummer dienen te hebben. Een andere wet , moet de verkoop of of gebruik van wapens en magazijnen gemaakt met een 3d-printer strafbaar stellen maar deze wet is er nog niet door.


Niet strafbaar om eigen wapens te maken

Momenteel is het niet strafbaar voor individuen om bepaalde wapens te maken zolang ze niet worden verkocht, niet volledige automatisch zijn en voldoen aan bepaalde beperkingen zoals de lengte van een geweer of loop. Maar criminelen kopen liever hun wapens op de zwarte markt dan dat ze zelf een wapen gaan bouwen. Ook wapens die thuis worden gemaakt dienen geregistreerd te worden.

Maker Liberator gun vindt nieuwe wet onwettig

Voordat een wet wordt aangenomen wordt hij aan bestaande wetten getoetst dus zou je mogen verwachten dat hij niet in tegenspraak is met deze wetten. Maar Cody Wilson, maker van de controversiële Liberator-gun, kijkt daar anders tegenaan. Hij stelt dat de nieuwe wetgeving inbreuk maakt op de huidige wapenwetgeving. Er zou geen sprake zijn van gelijkheid wanneer je wel wapens mag maken maar niet met een 3d-printer.

[Via: The Epoch Times]


Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Opmerkingen over eventuele spelfouten, andere opmerkingen en vragen betreffende de website kunt u mailen naar de webmaster.Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord