Niet alle Nederlanders even vaardig met computer 2013-10-10T14:34:02

Verkiezing van de beste ouderen-mobiel

Virus Nyxem.e slaat 3 februari toe

Niet alle Nederlanders even vaardig met computer

Niet alle Nederlanders even vaardig met computer

De meeste Nederlanders gebruiken de computer en internet op een eenvoudige manier. Internetters doen gemiddeld vijf verschillende activiteiten on-line. E-mailen en surfen worden veruit het meest gedaan.

De meeste Nederlanders gebruiken de computer en internet op een eenvoudige manier. Internetters doen gemiddeld vijf verschillende activiteiten on-line. E-mailen en surfen worden veruit het meest gedaan. Dat blijkt uit cijfers die het Centraal Bureau voor de Statistiek deze week publiceerde.

Het merendeel van de bevolking gebruikt de computer en het internet voor het doen van eenvoudige handelingen, zoals het bedienen van een muis, het kopiëren en plakken van informatie en het gebruiken van een zoekmachine. Veel minder mensen verrichten complexere handelingen, zoals het comprimeren van bestanden, het gebruiken van eenvoudige formules in een werkblad en het ontwerpen van een webpagina.

Waar we als Nederlanders wél goed in zijn, is on-line shoppen. In 2005 heeft 30% van de Nederlanders minimaal één keer on-line iets gekocht. Dat is fors hoger dan het gemiddelde van de Europese Unie. Dat ligt namelijk op twintig procent.


Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Opmerkingen over eventuele spelfouten, andere opmerkingen en vragen betreffende de website kunt u mailen naar de webmaster.Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord