Nieuw insect ontdekt via Flickr 2013-11-04T15:59:13

Google is goede werkgever voor de doden

'DeMart' nummer 1 Olympische tweets

Nieuw insect ontdekt via Flickr

Nieuw insect ontdekt via Flickr

Fotograaf Guek Hock Ping uit Maleisië zette een insect op de gevoelige plaat en zette het vervolgens op Flickr. Hij realiseerde zich niet dat zijn foto er voor zorgde dat er een nieuw insect werd ontdekt.

Entomoloog (insectenkundige) Shaun Winterton kwam de foto online tegen en herkende het insect met de opvallende blauwzwarte markering op de vleugels niet. Hij stuurde de link van de foto door naar collega’s maar ook die tastten in het duister. Hij nam contact op met de fotograaf voor meer informatie maar Guek Hock Ping zei dat hij alleen een foto had gemaakt en verder niets over het insect wist. Een jaar later was het Guek die contact opnam met Winterton. Hij was naar dezelfde locatie teruggekeerd en had een exemplaar weten te vangen. Het insect werd naar Steve Brooks gestuurd van het Natuur Historisch Museum in Londen voor onderzoek.

Brooks concludeerde dat het inderdaad een nieuw insectensoort betrof. Hoewel ‘nieuw’, Brooks wist een vergelijkbaar exemplaar in de collectie van het museum te vinden die daar al tientallen jaren onopgemerkt was gebleven. Het insect kreeg niet de naam van de fotograaf of van Brooks maar wordt vernoemd naar de dochter van Winterton en heet voortaan Semachrysa jade. De namen van Brooks en fotograaf Guek Hock Ping worden wel online genoemd op ZooKeys waar informatie over het nieuwe insect te vinden is.  

Flickr insect

[Via: The Verge]


Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Opmerkingen over eventuele spelfouten, andere opmerkingen en vragen betreffende de website kunt u mailen naar de webmaster.Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord