Nieuw: Nederlandse blog over animatiefilms

© CIDimport

Nieuw: Nederlandse blog over animatiefilms

Geplaatst: 16 februari 2006 - 12:02

Aangepast: 29 augustus 2022 - 08:27

Redactie ID.nl

Hoeveel staat het in de animatie-oorlog tussen Pixar en DreamWorks? Waarom wil elke animatiestudio eerst een mierenfilm maken? Is er wel een markt voor twintig animatiefilms per jaar? Het gaat animatiefilms regenen, de komende jaren. Sinds kassuccessen als Finding Nemo en The Incredibles wil elk zichzelf serieus nemend bedrijf in Hollywood een animatiefilm maken.

Hoeveel staat het in de animatie-oorlog tussen Pixar en DreamWorks? Waarom wil elke animatiestudio eerst een mierenfilm maken? Is er wel een markt voor twintig animatiefilms per jaar? Het gaat animatiefilms regenen, de komende jaren. Sinds kassuccessen als Finding Nemo en The Incredibles wil elk zichzelf serieus nemend bedrijf in Hollywood een animatiefilm maken. Dit jaar zullen er tussen de tien en twintig animatiefilms in de bioscopen verschijnen. Volgend jaar worden het er vermoedelijk tussen de twintig en dertig. Allemaal voor families met kinderen? Nee, de animatiewereld richt zich meer en meer op volwassenen. Want heel wat volwassenen vinden animatiefilms gewoon hartstikke leuk.

Toch is er in Nederland nog niet echt een plek waar de liefhebber in de gaten kan houden wat er in het wereldje van de animatie gebeurt. Welke films staan op stapel? Welke zijn geschrapt? Wat voor geruchten doen er de ronde? Wat verschijnt er in Amerika wat wij hier niet te zien krijgen? Waar zijn de nieuwste trailers te zien?

Blog Online heeft journalist, schrijver en animatie-liefhebber Ferry Piekart gevraagd dit gat op te vullen. Hij schrijft onder andere voor het Algemeen Dagblad en het Brabants Dagblad, is auteur van een aantal kinderboeken en scenarist. Ferry doet op zijn animatie-blog inmiddels dagelijks verslag van het laatste animatienieuws. 

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten