Nieuw project van CI: Oplichters oplichten

© CIDimport

Nieuw project van CI: Oplichters oplichten

Geplaatst: 9 juli 2014 - 11:32

Aangepast: 27 augustus 2022 - 01:13

Redactie ID.nl

Je kent vast wel die spam-mailtjes die je van Nigeriaanse prinsen krijgt en die je grote sommen geld beloven? Helaas is het altijd te mooi om waar te zijn, maar de doortastende oplichters worden steeds vindingrijker in hun manieren om ons geld af te troggelen.

Zo kregen we op onze redactie dit pareltje binnen van een Maleisische bankmedewerker die ons treurig meedeelt dat onze neef is overleden. We kenden neef Alex niet, maar hij ons wel. Neef Alex laat ons namelijk een flinke som geld na!

Nieuw project van CI: Oplichters oplichten-15990447

© CIDimport



Natuurlijk gaat het hier om spam, maar we vonden het wel verrassend dat die tegenwoordig zelfs via de fysieke post komen. Blijkbaar werken emails niet meer. Uiteraard geldt ook voor jou het advies dat je zulke brieven gewoon gelijk moet weggooien en niet in moet gaan op dit aanbod, dat net iets te mooi is om waar te zijn.

Maar goed, daar is weinig lol aan. Dus besloten we de bankdirecteur op te bellen. Die adviseerde ons een mailtje te sturen. Doen we dat toch?

Nieuw project van CI: Oplichters oplichten-15990453

© CIDimport



Vanaf vandaag starten we daarom op Computer Idee een nieuw project, genaamd 'Neef Alex' (vernoemd naar onze arme, overleden neef). Daarin gaan we, tegen alle logica in, gewoon dit soort brieven en mails beantwoorden. Gewoon, om te kijken wat daaruit komt. En daar willen we ook uw hulp bij. Dus als u een dergelijke mail krijgt die u niet vertrouwt, stuur dat dan naar ons! Dan gaan wij er vervolgens mee aan de gang (uiteraard zonder jouw gegevens daarbij te vermelden). Krijg je dus zo'n mail, stuur die dan door naar thofmans@reshift.nl.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten