Nieuwe Android telefoon doet dienst als creditcard 2013-11-04T16:40:28

$16 miljoen nodig om Wikipedia gratis te houden

Kussen als afstandsbediening

Nieuwe Android telefoon doet dienst als creditcard

Nieuwe Android telefoon doet dienst als creditcard

Op het Web 2.0 Summit in San Francisco toonde Google’s CEO Eric Schmidt een nieuwe androidtelefoon waarmee men kan betalen.De telefoon bevat een speciale ‘Near Field Communication' (NFC

Op het Web 2.0 Summit in San Francisco toonde Google’s CEO Eric Schmidt een nieuwe androidtelefoon waarmee men kan betalen.

De telefoon bevat een speciale ‘Near Field Communication' (NFC) chip, waarmee de telefoon gebruikt kan worden als creditcard. Hoewel het merk van de getoonde telefoon was afgeplakt, vermoedt men dat het om de opvolger van de Google Nexus One gaat. Op de nieuwe telefoon draait ook Android's nieuwste besturingssysteem (‘Gingerbread') dat nodig is om gebruik te maken van de NFC-chip.

Volgens Schmidt ziet de creditcardmaatschappijen het alternatief van de telefoon voor de kaart, als een veiligere manier van betalen dan met de kaart. De topman hamert er op dat Google niet samenwerkt met retailers maar slechts de telefoon als betaalmiddel mogelijk maakt. De creditcardmaatschappijen houden het contact met retailers, Google werkt slechts samen met partijen die het betalingsverkeer regelen. Ook zou Google geen persoonlijke informatie van betalingstransacties via de telefoon verkrijgen.

[Via Telegraph]


Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Opmerkingen over eventuele spelfouten, andere opmerkingen en vragen betreffende de website kunt u mailen naar de webmaster.Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord