Nieuwe app moet kinderen spelend topografie leren

© CIDimport

Nieuwe app moet kinderen spelend topografie leren

Geplaatst: 18 april 2014 - 08:08

Aangepast: 27 augustus 2022 - 01:45

Redactie ID.nl

Een nieuwe app moet kinderen betere topografie gaan leren. Met de TopoMaster-app moeten kinderen al spelend makkelijk hun aardrijkskundige kennis vergroten. En wie kan zo'n app nou beter 'lanceren' dan onze eigen ruimtevaarder André Kuipers?

Via de TopoMaster-app kunnen leerlingen uit het basisonderwijs spelletjes spelen, waarbij hun geografische kennis wordt getest. Met het spel spelen ze punten, waardoor ze extra gemotiveerd raken om het zo goed mogelijk te spelen, leggen de ontwikkelaars uit. De app werd in samenwerking met National Geographic Junior gemaakt.
 

Erkend

Wie bang is dat de kinderen te veel gefocust zijn op spelletjes en beeldschermen kan gerust worden gesteld; TopoMaster is ontwikkeld door een erkend bureau dat ervoor heeft gezorgd dat de app onderdeel is van een officiële lesmethode.
 

'Kwetsbaar'

De app werd gisteren officieel uitgebracht, met een introductie door ex-astronaut André Kuipers. Hij deed dat op de Rehobothschool in Capelle aan den IJssel. Daar zit namelijk Caroline Verbeek op school, die zichzelf TopoMaster van Nederland mag noemen. Een aantal scholen kreeg de app van tevoren aangeboden om te testen.

De leerling die het meeste punten haalde in de app kreeg met zijn of haar klas een gastles van de astronaut. Daarom vertelde de ruimtevaarder ruim 2 uur geanimeerd over zijn reis naar het International Space Station en de prachtige dingen die hij van daaruit zag. "Als je in het ruimtestation bent en je kijkt naar de aarde, dan besef je pas hoe mooi en ook kwetsbaar onze planeet wel niet is. Daar moeten we zuinig op zijn, en ik hoop dat leerlingen dat inzien als ze deze app spelen."

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten