Nieuwe beta Chrome is sneller en ondersteunt HTML5

© CIDimport

Nieuwe beta Chrome is sneller en ondersteunt HTML5

Geplaatst: 6 augustus 2009 - 06:08

Aangepast: 27 augustus 2022 - 14:49

Redactie ID.nl

Google heeft zojuist een nieuwe beta-versie van zijn browser Chrome uitgebracht. De nieuwe versie biedt ondersteuning voor HTML5 en is volgens Google zo'n 30 procent sneller dan de vorige versie. Dit is de eerste versie van Chrome die HTML5 ondersteunt. HyperText Markup Language 5 is de momenteel in ontwikkeling zijnde versie van de HTML-standaard voor webbrowsers.

Google heeft zojuist een nieuwe beta-versie van zijn browser Chrome uitgebracht. De nieuwe versie biedt ondersteuning voor HTML5 en is volgens Google zo'n 30 procent sneller dan de vorige versie.

Dit is de eerste versie van Chrome die HTML5 ondersteunt. HyperText Markup Language 5 is de momenteel in ontwikkeling zijnde versie van de HTML-standaard voor webbrowsers. Hiermee kunnen allerlei nieuwe toepassingen binnen webpagina's worden gemaakt zoals bijvoorbeeld interactieve video's. Deze video's worden dan een soort webpagina, waardoor je bijvoorbeeld in de video kunt klikken om een actie uit te voeren.

De nieuwe Chrome versie is ook grafisch een stuk beter. Gisteren vertelden we je al over de nieuwe themes die er voor de developer-versie te vinden waren. Deze themes zijn met deze versie nu ook beschikbaar voor het grote publiek. Ook zijn er verbeteringen doorgevoerd wat betreft de tabbladen en de Omnibox mogelijkheden.

De Omnibox is Chrome's alles-in-een adres- en zoekbalk. Wanneer je iets intypt in deze adresbalk kun hierop zoeken en geeft Chrome ondertussen suggesties weer. Deze verschillende suggesties hebben nu ook verschillende iconen gekregen om het onderscheid te maken tussen bijvoorbeeld weblinks en zoekopdrachten.

Google claimt verder dat de nieuwe Chrome zo'n 30 procent sneller werkt.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten