© CIDimport

Nieuwe indeling voor HDMI

Geplaatst: 3 december 2009 - 10:12

Aangepast: 27 augustus 2022 - 13:32

Redactie ID.nl

HDMI-kabels krijgen een nieuwe indeling en wel per direct. Voortaan mogen er geen versienummers meer op de verpakking staan. In plaats daarvan moet worden aangegeven waarvoor de HDMI-kabel geschikt is, bijvoorbeeld 'standaard HDMI-kabel met Ethernet'.

HDMI-kabels krijgen een nieuwe indeling en wel per direct. Voortaan mogen er geen versienummers meer op de verpakking staan.

In plaats daarvan moet worden aangegeven waarvoor de HDMI-kabel geschikt is, bijvoorbeeld 'standaard HDMI-kabel met Ethernet'. Fabrikanten van audiovisuele apparatuur mogen er wat langer over doen om hun systemen aan te passen, namelijk tot januari 2012. 

Overigens gaat het goed met HDMI. De populariteit van High Definition Multimedia Interface groeit enorm, waardoor het gebruik van de hdmi-verbindingen langzamerhand groter wordt dan van DVI (Digital Visual Interface).

Volgens een rapport van marktanalist In-Stat is HDMI vooral populair in consumentenelektronica, maar wordt het ook steeds meer gebruikt in pc's en notebooks.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten