Nieuwe notificaties maken Skype interessant WhatsApp-alternatief 2014-08-21T11:35:53

Facebook gaat nóg meer advertenties serveren

Excel 2013: database filteren

Nieuwe notificaties maken Skype interessant WhatsApp-alternatief

Notificaties eindelijk niet meer op íéder apparaat

Nieuwe notificaties maken Skype interessant WhatsApp-alternatief

Skype gaat de manier van notificaties aanpassen, waardoor die voortaan maar op één apparaat te zien is. Daarmee wordt de chat-dienst een bijzonder aantrekkelijk alternatief voor WhatsApp.

Als een gebruiker Skype op meerdere apparaten tegelijk gebruikt, zoals een telefoon én een tablet én een computer, dan kwamen er tot nu toe wel 3 verschillende meldingen binnen. Die kakofonie van geluid wordt nu een heel eind teruggebracht, met een nieuw systeem dat Skype heeft geïmplementeerd.

Alleen melding op actieve apparaat

Daarmee krijgen gebruikers alleen nog maar een melding binnen op het apparaat waar ze op dat moment actief op zijn. De andere apparaten zullen dan automatisch stil blijven. Telefoonmeldingen blijven overigens wel aan staan, zodat de gebruiker Skype-telefoongesprekken altijd nog op kan nemen met de smartphone. Die meldingen zijn wel handmatig uit te zetten via het telefoonmenu.

Chatgesprekken blijven wel wel gesynchroniseerd tussen de apparaten, waar ook de wel/niet-gelezen-status per apparaat wordt aangepast.

Alternatief voor WhatsApp

Met de nieuwe functie wordt Skype een steeds interessanter alternatief voor WhatsApp. Via de chat-functie van Skype kun je ook groepsgesprekken voeren, en foto's en video's versturen. De vele notificaties, die alle apparaten in je huis in één keer liet afgaan bij een bericht, was altijd een vervelende functie van Skype.

De functie wordt de komende dagen uitgerold onder gebruikers.

Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Opmerkingen over eventuele spelfouten, andere opmerkingen en vragen betreffende de website kunt u mailen naar de webmaster.

blog comments powered by Disqus


Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord