Nieuwe phishing-mails uit naam ING in omloop 2018-10-10T11:44:19

MSI P65 Creator

Kaartje2go

Nieuwe phishing-mails uit naam ING in omloop

Nieuwe phishing-mails uit naam ING in omloop

Kassa waarschuwt voor nepmails die uit naam van ING verstuurd worden en die inhaken op het uitfaseren van tan-codes. Ontvangers krijgen de boodschap dat ze hun 'Mobiel Bankieren-app moeten valideren', maar het betreft een poging tot phishing.

Op de site van het tv-programma Kassa staan voorbeelden van recente e-mails die van ING afkomstig lijken, maar dat niet zijn. Begin dit jaar werd duidelijk dat ING stopt met tan-codes voor het doorzetten van betalingen. Op den duur is het de bedoeling dat dit allemaal binnen de internetbankieren-app werkt, bijvoorbeeld via een vingerafdruk.

Nepmails

De afgelopen maanden zijn al vaker phishing-mails gespot die op dit gegeven inspelen. Klik niet op de links en verwijder de mails direct. Phishing blijkt ook dit jaar weer de meest voorkomende vorm van cybercriminaliteit te zijn. Meer dan de helft van de Nederlanders vindt wel eens een nepmail in zijn inbox, ook al verwachten veel mensen zelf geen slachtoffer te worden. 


Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Opmerkingen over eventuele spelfouten, andere opmerkingen en vragen betreffende de website kunt u mailen naar de webmaster.

blog comments powered by Disqus


Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord