Nieuwe router 'Luma' heeft lak aan online privacy 2015-11-06T12:18:52

Contactloos betalen met Android-smartphone nog dit jaar naar alle ING-klanten

Corsair Katar-muis gebruikt settings van pro-gamers

Nieuwe router 'Luma' heeft lak aan online privacy

Nieuwe router 'Luma' heeft lak aan online privacy

Niets te verbergen op internet en ook van je kinderen willen weten of ze wel hun huiswerk maken in plaats van op Facebook rondhangen? Luma is een nieuwe router die lak heeft aan online privacy.

Bij Luma hoort namelijk een smartphone-app. De beheerder daarvan kan precies zien welke apparaten er gekoppeld zijn en bovenal welke websites er mee worden bezocht - in realtime, op elk moment van de dag.

Websites blokkeren

Via de app kan ook ingesteld worden dat specifieke apparaten (zoals bijvoorbeeld de smartphone van zoon of dochter) bepaalde websites niet kunnen bezoeken. Gewelddadige of pornografische content kan zo voor de ene gebruiker worden geblokkeerd, terwijl anderen er wel bij kunnen.

Handig aan de Luma is dat je gasten niet langer je wifi-wachtwoord hoeft te geven, als ze op internet willen. Wanneer ze verbinding willen maken met het netwerk, krijgt de beheerder in de app een notificatie. Op die manier kan gemakkelijk toegang verschaft worden.

Sterk signaal

Tevens moet Luma door het hele huis een sterk signaal geven. De bedoeling is dat je er drie van koopt, die je door het huis plaatst. De routers vormen dan samen één netwerk.

Of Luma ook naar Nederland komt is niet bekend, maar je kan de router online bestellen voor circa 80 euro.


Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Opmerkingen over eventuele spelfouten, andere opmerkingen en vragen betreffende de website kunt u mailen naar de webmaster.Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord