Nieuwe vorm van phishing bij bedrijf Alblasserdam 2014-12-12T15:19:57

Minder computers en meer tablet in Nederlandse huishoudens

Voor eeuwig naar YouTube kijken met Autoplay-functie

Nieuwe vorm van phishing bij bedrijf Alblasserdam

Nieuwe vorm van phishing bij bedrijf Alblasserdam

Hackers hebben een slimme nieuwe manier gevonden om malware te verspreiden. In Albasserdam probeerden zij een phishing-brief te versturen via de post. Een bedrijf kreeg een brief met daarbij een besmette USB-stick. Het doel van de brief was het infecteren van de bedrijfscomputers met malware.

Jan-Peter de Vreede, wijkagent in Alblasserdam, meldt dit op zijn Twitter-account. Ook tweette hij de foto van de brief. De brief is een voorbeeld van ‘spear-fishing’ dat zich richt op een specifiek doelwit, in dit geval het bedrijf.

 

Wat opvallend is aan de brief is de persoonlijke benadering. De poging doet vermoeden dat het hier gaat om een actie uit goedaardigheid en dat deze gericht is op het bieden van hulp. Dit was niet het geval, zo wist Jan-Peter de Vreede via Twitter te melden. “De stick was geadresseerd aan de HR-afdeling en daarop stonden .exe bestanden die werden weergeven als pdf of JPG”. De brief was echt bedoeld om specifieke systemen te infecteren.

Deze vorm van phising heeft nog niet eerder plaatsgevonden. Zo heeft ook de Fraude Help Desk nog niet eerder meldingen ontvangen van zulke vormen. Zij gaven aan dat het hier gaat om een, voor hun, onbekende vorm van phishing.
 

 


Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Opmerkingen over eventuele spelfouten, andere opmerkingen en vragen betreffende de website kunt u mailen naar de webmaster.Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord