Nieuwjaarswensen massaal digitaal gedeeld 2021-01-06T11:11:07

Raindrop.io: favorieten beheren

OnePlus zet dit jaar in op wearables: Smartwatch en fitnessbandje

Nieuwjaarswensen massaal digitaal gedeeld

Nieuwjaarswensen massaal digitaal gedeeld

Gelukkig nieuwjaar en de beste wensen voor 2021! Grote kans dat je dit iemand de afgelopen jaarwisseling digitaal hebt toegewenst. Providers en sociale media zagen n in de nacht van 31 december op 1 januari opnieuw een piek in het dataverkeer.

Op nieuwjaarsavond merkte Facebook 1,4 miljard video- en audiogesprekken op bij WhatsApp. Het hoogste aantal op één dag tot op heden en een stijging van 50 procent ten opzichte van de vorige jaarwisseling. Facebook Messenger zag het aantal videogesprekken ook verdubbelen, maar dit aantal geldt alleen voor de Verenigde Staten. Op Facebook zelf en Instagram werden wereldwijd meer dan 55 miljoen live-video's uitgezonden. 

Bij Nederlandse providers zijn ook records verbroken. Op het mobiele netwerk van KPN is in vier uur tijd 248 TB aan mobiele data uitgewisseld. Vorig jaar was dit nog 196 TB. Bij VodafoneZiggo betrof het 185 TB, wat een stijging is van 28 procent. De vorige jaarwisseling werd wel een nog hogere stijging gemeten; volgens de provider maakten we dit jaar juist meer gebruik van onze vaste verbindingen omdat we meer thuis zaten. 

Elk jaar drukker

Door lockdowns wereldwijd konden velen de nieuwjaarsnacht niet bij elkaar vieren. Dat verklaart deels de recordcijfers, maar ook zonder pandemie is er elk jaar sprake van meer dataverkeer tijdens oud en nieuw. Dat komt dan weer omdat telkens meer mensen een smartphone bezitten en digitaal telkens vaardiger worden. Nog een laatste keer terugblikken op 2020? Lees ons jaaroverzicht!


Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Opmerkingen over eventuele spelfouten, andere opmerkingen en vragen betreffende de website kunt u mailen naar de webmaster.Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord