Nike veilt Back to the Future II-schoenen

© CIDimport

Nike veilt Back to the Future II-schoenen

Geplaatst: 9 september 2011 - 07:01

Aangepast: 27 augustus 2022 - 08:32

Redactie ID.nl

Nike veilt 1500 paar van de Nike MAG sportschoenen op eBay en de opbrengsten gaan naar bestrijding van Parkinson. Ondanks het feit dat de schoenen niet zelf de veters strikken, staan ze nu toch al op minimaal $3500 per paar.

Gisteren schreven we al over een teaser die op internet was verschenen waarin de Nike MAG, de schoenen die  Marty McFly (gespeeld door Michael J. Fox) in de in 1989 verschenen film Back to the Future II droeg, werd getoond. In de film reist Mart McFly naar 2015 waar hij Nike MAG schoenen aantreft. Een ontwerper bij Nike is een paar jaar geleden begonnen met het ontwerp van de Nike MAG waarbij de schoenen net als in de film van ledjes zijn voorzien. Het was nog een heel karwei want in de film liep Michael J. Fox met een complete batterij om zijn benen om de verlichting mogelijk te maken. Helaas is het zelfstrikkende vermogen (de powerlaces) niet beschikbaar.

Nike veilt Back to the Future II-schoenen-16475370

© CIDimport

Michal J. Fox Foundation for Parkinson


Het geld dat de veiling op eBay opbrengt gaat naar het Michal J. Fox Foundation for Parkinson. De Back to The Future-acteur lijdt zelf aan deze ziekte. Nike verdubbelt de opbrengsten en met biedingen die nu al tussen de $3500 en $5100,- dollar voor een setje op eBay staan, lijkt er een mooi bedrag in het verschiet voor onderzoek naar Parkinson. Gedurende 10 dagen kunnen mensen bieden op 150 paar schoenen per dag (in totaal 1500 paar).  De schoenen zijn hier te vinden en varieren in maten (Amerikaans) van 7-13.

[Via: VentureBeat]

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten