Nintendo: 3D-beelden niet geschikt voor kinderen 2013-11-04T16:42:07

Nu ook videobellen met Skype op de iPhone

Nog geen vuurwerk? Download het gratis!

Nintendo: 3D-beelden niet geschikt voor kinderen

Nintendo: 3D-beelden niet geschikt voor kinderen

Nintendo waarschuwt dat de 3D-beelden van de op komst zijnde 3DS spelcomputer niet geschikt zijn voor kinderen. De 3DS toont driedimensionale beelden waarvoor geen speciale bril nodig is.

Nintendo waarschuwt dat de 3D-beelden van de op komst zijnde 3DS spelcomputer niet geschikt zijn voor kinderen. De 3DS toont driedimensionale beelden waarvoor geen speciale bril nodig is.

Nintendo waarschuwt de ouders van kinderen vooraf. De ogen van kinderen onder de zes jaar zijn nog in ontwikkeling. De afwisselend voor het linker en rechteroog getoonde beelden kunnen de oogontwikkeling van kinderen schaden, aldus Nintendo.

Het wordt dan ook nadrukkelijk aanbevolen de 3D functionaliteit van de 3DS voor kinderen uit te schakelen. Ook gebruikers van andere leeftijden wordt aangeraden elk half uur pauze te houden en te stoppen met spelen als ze zich niet goed voelen. Ook voor de 2D-versie van de Nintendo DS gaf Nintendo al het advies na een uur te pauzeren met spelen.

De Ninentdo 3DS zal in januari op de Nintendo World-beurs in Japan worden geïntroduceerd. Ook hier zullen kinderen onder de zes jaar de nieuwe spelcomputer niet mogen uitproberen. De Nintendeo 3DS zal begin 2011 worden uitgebracht. De 3DS heeft een 3,5 inch breedbeeldschermpje waarop 3D-beelden getoond worden waar geen speciale bril voor nodig is. Het tweede touchschermpje van 3 inch is een normaal lcd-scherm. Ook heeft de 3DS drie camera's.

Ook Sony heeft eerder al gewaarschuwd dat het 3D-gamen met de Playstation 3 niet geschikt is voor kinderen.


Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Opmerkingen over eventuele spelfouten, andere opmerkingen en vragen betreffende de website kunt u mailen naar de webmaster.Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord