NL-Alert ontvangen door driekwart van Nederlanders 2018-12-24T09:23:00

PowerPoint: Comic Characters

Facebook-privéberichten in te zien door Netflix en Spotify

NL-Alert ontvangen door driekwart van Nederlanders

NL-Alert ontvangen door driekwart van Nederlanders

Driekwart van de Nederlanders ontving op 3 december het NL-Alert-controlebericht, zo blijkt uit cijfers van het Ministerie van Veiligheid en Justitie. Door de jaren heen worden telkens meer mensen bereikt, hoewel een kwart nog altijd wordt overgeslagen.

Toen de eerste NL-Alert eind 2015 werd verzonden, ontving nog maar de helft van de Nederlanders het bericht. En vorig jaar rond deze tijd was het percentage 69 procent. Vanaf 2020 stopt de overheid met de bekende luchtalarmen, bij calamiteiten ontvang je dan enkel nog een NL-Alert. Het is te hopen dat het bericht tegen die tijd wel degelijk alle Nederlanders met een mobiele telefoon bereikt.

Zonder mobiel

Niet iedereen heeft altijd zijn toestel op zak, en daarom werd de boodschap de afgelopen keer ook op digitale bus-, tram- en metrohaltes uitgezonden. 300.000 mensen zagen de NL-Alert op deze manier. Veel smartphones zijn tegenwoordig standaard al zo ingesteld dat je de controleberichten automatisch ontvangt. Maar o.a op iPhones moet je dit nog handmatig instellen.

NL-Alert instellen op je smartphone doe je zo.


Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Opmerkingen over eventuele spelfouten, andere opmerkingen en vragen betreffende de website kunt u mailen naar de webmaster.Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord