NL-Alert ontvangen door driekwart van Nederlanders

© CIDimport

NL-Alert ontvangen door driekwart van Nederlanders

Geplaatst: 19 december 2018 - 07:34

Aangepast: 18 februari 2023 - 07:26

Redactie ID.nl

Driekwart van de Nederlanders ontving op 3 december het NL-Alert-controlebericht, zo blijkt uit cijfers van het Ministerie van Veiligheid en Justitie. Door de jaren heen worden telkens meer mensen bereikt, hoewel een kwart nog altijd wordt overgeslagen.

Toen de eerste NL-Alert eind 2015 werd verzonden, ontving nog maar de helft van de Nederlanders het bericht. En vorig jaar rond deze tijd was het percentage 69 procent. Vanaf 2020 stopt de overheid met de bekende luchtalarmen, bij calamiteiten ontvang je dan enkel nog een NL-Alert. Het is te hopen dat het bericht tegen die tijd wel degelijk alle Nederlanders met een mobiele telefoon bereikt.

Zonder mobiel

Niet iedereen heeft altijd zijn toestel op zak, en daarom werd de boodschap de afgelopen keer ook op digitale bus-, tram- en metrohaltes uitgezonden. 300.000 mensen zagen de NL-Alert op deze manier. Veel smartphones zijn tegenwoordig standaard al zo ingesteld dat je de controleberichten automatisch ontvangt. Maar o.a op iPhones moet je dit nog handmatig instellen.

NL-Alert instellen op je smartphone doe je zo.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten