NL Alert slaat toch nog veel mensen over 2015-12-07T16:46:46

Nederlanders gebruiken Twitter massaal als vacaturebank

Kodak komt met 360 graden-actiecamera

NL Alert slaat toch nog veel mensen over

NL Alert slaat toch nog veel mensen over

Eerder vandaag stuurde de overheid een NL Alert uit, een controlebericht om te zien of de waarschuwing wel aankomt. Niks ontvangen terwijl je het wel juist hebt ingesteld? Je bent niet de enige...

Veel gebruikers kregen het waarschuwingsbericht van de overheid nog steeds niet binnen, al zijn er wel meer ontvangers van het controlebericht dan vorig jaar.

Het controlebericht van NL Alert werd vandaag om 12.00 's middags verstuurd, tegelijkertijd met de sirene. NL Alert moet in 2017 het luchtalarm vervangen, maar het systeem kampt nog met veel problemen.

Tele2

Eén van die problemen is dat het waarschuwingsbericht niet werkt bij Tele2. Die provider biedt sinds vorig jaar een eigen 4G/LTE-netwerk aan, maar dat ondersteunt NL Alert nog niet.

4G

4G was jarenlang een probleem voor NL Alert, want het bericht kwam op geen enkele telefoon binnen als mobiel internet daar aan stond. Inmiddels komt NL Alert wel binnen bij KPN, Vodafone en T-Mobile, en alle providers die gebruik maken van die netwerken.

Andere netwerken

Maar hoewel NL Alert inmiddels technisch werkt op de andere netwerken krijgt nog lang niet iedereen het bericht binnen. Op Twitter en Facebook melden veel gebruikers dat zij het bericht niet kregen, ondanks dat zij hun toestel daarvoor wel geschikt hadden gemaakt.

De overheid test ieder half jaar een NL Alert. De laatste keer dat dat gebeurde was 1 juli. Lees hier hoe je jouw toestel zo kan instellen dat je NL Alerts kunt ontvangen.


Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Opmerkingen over eventuele spelfouten, andere opmerkingen en vragen betreffende de website kunt u mailen naar de webmaster.Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord