NL Alert slaat toch nog veel mensen over

© CIDimport

NL Alert slaat toch nog veel mensen over

Geplaatst: 7 december 2015 - 14:50

Aangepast: 26 augustus 2022 - 21:06

Redactie ID.nl

Eerder vandaag stuurde de overheid een NL Alert uit, een controlebericht om te zien of de waarschuwing wel aankomt. Niks ontvangen terwijl je het wel juist hebt ingesteld? Je bent niet de enige...

Veel gebruikers kregen het waarschuwingsbericht van de overheid nog steeds niet binnen, al zijn er wel meer ontvangers van het controlebericht dan vorig jaar.

Het controlebericht van NL Alert werd vandaag om 12.00 's middags verstuurd, tegelijkertijd met de sirene. NL Alert moet in 2017 het luchtalarm vervangen, maar het systeem kampt nog met veel problemen.

Tele2

Eén van die problemen is dat het waarschuwingsbericht niet werkt bij Tele2. Die provider biedt sinds vorig jaar een eigen 4G/LTE-netwerk aan, maar dat ondersteunt NL Alert nog niet.

4G

4G was jarenlang een probleem voor NL Alert, want het bericht kwam op geen enkele telefoon binnen als mobiel internet daar aan stond. Inmiddels komt NL Alert wel binnen bij KPN, Vodafone en T-Mobile, en alle providers die gebruik maken van die netwerken.

Andere netwerken

Maar hoewel NL Alert inmiddels technisch werkt op de andere netwerken krijgt nog lang niet iedereen het bericht binnen. Op Twitter en Facebook melden veel gebruikers dat zij het bericht niet kregen, ondanks dat zij hun toestel daarvoor wel geschikt hadden gemaakt.

De overheid test ieder half jaar een NL Alert. De laatste keer dat dat gebeurde was 1 juli. Lees hier hoe je jouw toestel zo kan instellen dat je NL Alerts kunt ontvangen.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten