Nog misselijker in virtual reality met achtbaanstoel MMOne

© CIDimport

Nog misselijker in virtual reality met achtbaanstoel MMOne

Geplaatst: 15 april 2015 - 06:12

Aangepast: 26 augustus 2022 - 22:48

Redactie ID.nl

Leuk en aardig hoor, zo'n achtbaan in virtual reality. Maar de ervaring is niet gelijk aan een echte achtbaan want je zit nog steeds stil in je stoel. MMOne wil daar verandering in brengen. Kotszakje bij de hand?

MMOne is een stoel die om zijn as kan draaien en vastzit aan een kraan. Terwijl je met een virtual reality-bril door een achtbaan sjeest, kantel de stoel op realistische wijze mee. Als je er niet al misselijk van werd, dan zorgen de extra g-krachten daar wel voor.

Naast achtbanen kun je op deze manier ook ervaren hoe het is om bijvoorbeeld in de cockpit van een straaljager te zitten of aan boord te zijn van een ruimtestation.

Kost dat?

Onbekend is nog wanneer de MMOne te koop is of hoeveel de stoel gaat kosten. Je hebt sowieso al een Oculus Rift nodig. En een aparte kamer, want je zet 'm niet zomaar even naast de televisie.

Volgens de Oekraïnse makers past iedereen er in, maar je moet wel 12 jaar of ouder zijn. Het ziet er naar uit dat vooral bedrijven de stoel gaan inzetten, bijvoorbeeld op evenementen. 

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten