Nog voor 2020 breinimplantaten voor consument

© CIDimport

Nog voor 2020 breinimplantaten voor consument

Geplaatst: 11 november 2010 - 09:39

Aangepast: 27 augustus 2022 - 10:32

Redactie ID.nl

In de laboratoria van Intel wordt gewerkt aan de ontwikkeling van breinimplantaten waardoor men middels hersengolven apparaten moet kunnen bedienen.De onderzoekers denken tegen 2020 met het project

In de laboratoria van Intel wordt gewerkt aan de ontwikkeling van breinimplantaten waardoor men middels hersengolven apparaten moet kunnen bedienen.

De onderzoekers denken tegen 2020 met het project klaar te zijn. Hoewel dergelijke technieken voor de nodige weerstand zorgen, denken de wetenschappers dat men door het gemak van de besturing snel over te halen zal zijn.

Voor het omzetten van hersengolven naar commando's voor apparaten moet er behoorlijk wat breinactiviteit worden gedecodeerd. Niet alleen Intel houdt zich hier mee bezig, Toyoto heeft al een rolstoel gedemonstreerd die op hersengolven werkt en onderzoekers aan de universiteit van Utah ontwikkelden een draadloze breinzender waarmee apen robots kunnen besturen.

Specialisten denken dat met deze ontwikkeling er geen barrières meer zullen zijn om een virtuele wereld te creëren a la The Matrix.

[Via Express.be]

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten