Nokia verslaat Apple met verkoop smartphones 2013-11-04T17:08:23

Lezen: kiest u een originele accu of een kloon?

Nieuwe workshop: Zelf programmeren met Scratch

Nokia verslaat Apple met verkoop smartphones

Nokia verslaat Apple met verkoop smartphones

De op Android gebaseerde smartphones, zoals de recent aangekondigde Motorola Droid, worden door velen gezien als de potentiële iPhone-killer. Zo lijkt het alsof Apple de belangrijkste concurrent in de smartphonemarkt is, die verslagen moet worden.

De op Android gebaseerde smartphones, zoals de recent aangekondigde Motorola Droid, worden door velen gezien als de potentiële iPhone-killer. Zo lijkt het alsof Apple de belangrijkste concurrent in de smartphonemarkt is, die verslagen moet worden. Toch doet Nokia in zijn eentje nog steeds erg goed als marktleider op smartphonegebied.

Nokia is nog steeds markleider met 37% marktaandeel in het derde kwartaal van dit jaar, aldus marktonderzoeker IDC. De concurrent die daar het dichtste bijkomt is Research in Motion, de makers van de Blackberry die 19% marktaandeel hebben. Apple komt op de derde plaats met 17,1%. Deze cijfers zijn gebaseerd op de verkopen wereldwijd. De totale verkoop van smartphones is met 4,2% gestegen ten opzicht van dezelfde periode vorig jaar.

Nokia wist aan de leiding te blijven met de E71 en N91 telefoons. Deze zijn erg populair in Europa, maar verkopen niet erg in de Verenigde Staten, omdat ze niet door de providers worden gepromoot. Aan de andere kant is het marktaandeel van Apple wereldwijd lang niet zo hoog als in de VS.

Hoe de markt zich zal ontwikkelen zullen we moeten afwachten. Apple's marktaandeel groeide het afgelopen jaar een bescheiden 7,1 %, dat van Nokia 6,1% terwijl RIM maar liefst 36% groei wist te realiseren. Nieuwkomer HTC wist met een groei van 14,7 procent zelfs 5,6% van de markt te pakken.

De juridische strijd over patenten tussen Apple en Nokia zou invloed kunnen hebben op de ontwikkelingen. Hoe dan ook zal de vraag naar smartphones verder stijgen, ongeacht wie ze maakt.


Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Opmerkingen over eventuele spelfouten, andere opmerkingen en vragen betreffende de website kunt u mailen naar de webmaster.Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord