Norton's meest opgevraagde zoektermen van kinderen

© CIDimport

Norton's meest opgevraagde zoektermen van kinderen

Geplaatst: 29 december 2009 - 12:12

Aangepast: 27 augustus 2022 - 13:18

Redactie ID.nl

Waar waren kinderen het meest benieuwd naar in 2009? Hun online zoekactiviteiten vertellen veel over de onderwerpen die ouders met hun kinderen zouden moeten bespreken.

Waar waren kinderen het meest benieuwd naar in 2009? Hun online zoekactiviteiten vertellen veel over de onderwerpen die ouders met hun kinderen zouden moeten bespreken. Door middel van de gratis beveiligingservice speciaal voor gezinnen, OnlineFamily.Norton, heeft Symantec het afgelopen jaar informatie verzameld over de zoekactiviteiten van kinderen.

De top 3 van meest gezochte termen via de OnlineFamily.Norton bestaat in 2009 uit: YouTube, Google en Facebook. Hoewel deze websites vermakelijk en educatief zijn voor kinderen, is het de taak van ouders om duidelijk te maken welk gedrag (on)geschikt is bij het bekijken van online video's, het zoeken van informatie en contact onderhouden via sociale netwerken.

- Michael Jackson was het afgelopen jaar de meest opgezochte beroemdheid op internet onder jonge kinderen. Tieners zochten vaker naar de Amerikaanse zangeres Taylor Swift.

- Kinderen van zeven jaar en jonger spendeerden 23% van hun zoektijd op internet naar games. Oudere kinderen steken meer energie in het vinden van muziek.

- De term ‘Sex' staat op de vierde plaats in de lijst van kinderen ouder dan 7 jaar. Opvallend is dat kinderen, jonger dan 7 jaar, eerder zoeken met de term ‘Porno'.  

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten