‘NSA bespioneerde online gamers’ 2013-12-09T15:37:30

Video - Microsoft blijft Windows 7 verkopen en uitslag prijsvraag Eminent Alarmsysteem

Intypen URL populairder dan social media-klik

‘NSA bespioneerde online gamers’

‘NSA bespioneerde online gamers’

De geheime diensten van Amerika en Groot-Brittannië, de NSA en de GCHQ, hebben online games geïnfiltreerd om informatie af te tappen en informaten te werven. Dit schrijft de Britse krant The Guardian op basis van documenten die zijn gelekt door klokkenluider Edward Snowden.

De NSA en de GCHQ doorzochten gamediensten als Microsofts Xbox Live, World of Warcraft en Second Life, omdat hier mogelijk terroristen en recruteurs van Al-Qaeda op aftief zijn. Ook Chinese hackers, Iraanse nucleaire wetenschappers en leden van de organisaties Hezbollah en Hamas zijn onderzocht door online games die zij speelden in de gaten te houden.

Extremisten

Uit de documenten van The Guardian blijkt dat geheim agenten van beide inlichtingendiensten actief zijn in World of Warcraft en Second Life. De agenten doen zich voor als gamers en proberen op deze manier informatie te verzamelen. Dit gebeurde ook op Xbox Live: daar probeerde de NSA accounts en personages te koppelen aan islamitische extremisten. Het is onduidelijk of er ook daadwerkelijk arrestaties hebben plaatsgevonden na opsporingsacties via online games.

'Geen toestemming voor spionage'

Blizzard Entertainment, de maker en uitgever van het populaire computerspel World of Warcraft, laat weten nooit toestemming te hebben gegeven voor het verzamelen van informatie via de game. “Als dit is gebeurd, dan heeft dit plaatsgevonden zonder dat wij daarvan wisten of er toestemming voor hebben gegeven”, aldus een woordvoerder van Blizzard tegen The Guardian. 


Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Opmerkingen over eventuele spelfouten, andere opmerkingen en vragen betreffende de website kunt u mailen naar de webmaster.Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord