'NSA implementeert spyware in iPhones' 2013-12-31T10:50:06

Chrome-extensie omzeilt Brits pornofilter

Meest gedownloade film van 2013 is 'The Hobbit'

'NSA implementeert spyware in iPhones'

'NSA implementeert spyware in iPhones'

De Amerikaanse geheime dienst (NSA) heeft de middelen om spyware te installeren op iOS-apparaten, en gebruikt deze al sinds 2008 om bijna alle communicatie ermee te traceren en af te tappen. Dat blijkt uit gelekte documenten die in handen zijn van de Duitse krant Der Spiegel.

Het programma heet DROPOUTJEEP en geeft de NSA onder andere toegang tot de contactpersonenlijst. Ook onderschept de software het sms-verkeer en kan het de microfoon en de camera van de iPhone op afstand inschakelen.

Op afstand bestuurbaar

Voordat de spyware geïnstalleerd kan worden, moet de NSA het apparaat fysiek in bezit hebben gehad. Vanaf dat moment is het programma in 100 procent van de gevallen succesvol, aldus de gelekte productcatalogus van de geheime dienst.

Gisteren bleek al uit dezelfde documenten dat de NSA hardware onderschept om er spionagemiddelen op te installeren. Voor DROPOUTJEEP wordt echter ook gesproken over een toekomstige versie die op afstand is te installeren.

Probleemrapporten onderscheppen

Los van de iOS-spionagesoftware maakt het document melding van een mobiel station dat de infrastructuur van netwerkproviders imiteert, om zo ongezien mobiele signalen af te tappen. De hardware kost 175.800 dollar.

Ook zou de NSA probleemrapporten van Windows onderscheppen om zo beter inzicht te krijgen in de zwakke plekken van de gecontroleerde pc. Microsoft geen in een reactie aan daarvan niet op de hoogte te zijn, en er zeker geen toestemming voor heeft gegeven.


Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Opmerkingen over eventuele spelfouten, andere opmerkingen en vragen betreffende de website kunt u mailen naar de webmaster.Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord