NU.nl gaat Champions League streamen

© CIDimport

NU.nl gaat Champions League streamen

Geplaatst: 9 december 2014 - 13:30

Aangepast: 26 augustus 2022 - 23:53

Redactie ID.nl

De populaire nieuwssite NU.nl gaat tussen 2015 en 2018 de voetbalwedstrijden van de Champions League streamen. Dat meldt de uitgever van de site, Sanoma. Op tv gaat SBS de wedstrijden uitzenden.

Dit jaar zijn de digitale streaming-rechten van de Champions League los verkocht van de tv-rechten, maar desondanks heeft Sanoma beide rechten binnengesleept. Het digitale gedeelte wordt nu verzorgd door NU.nl, dat de wedstrijden live gaat streamen op de site.

Gratis

De wedstrijden worden gratis getoond, belooft de site. Het is nog niet bekend hoe dat in zijn werk gaat, zegt de adjunct-hoofdredacteur. Zo is er nog niets bekend over de tijden waarop wordt uitgezonden of in welke resolutie dat gebeurt. Wel zegt NU.nl dat de wedstrijden zowel via de pc als via de mobiele apps te bekijken zijn.

Veel bezoekers

Het is niet bekend wat Sanoma, inclusief de rechten voor de SBS-uitzendingen, heeft betaald voor de Champions League. Wel is het een slimme actie: NU.nl heeft dagelijks bijna 3 miljoen bezoekers en kan met de uitzendrechten dus veel mensen makkelijk bereiken.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten