NU.nl gaat Champions League streamen 2014-12-09T15:35:28

'Gratis' telefoons bij abonnement niet lang meer gratis

Pirate Bay offline gehaald door Zweedse politie

NU.nl gaat Champions League streamen

Uitgever Sanoma koopt digitale uitzendrechten

NU.nl gaat Champions League streamen

De populaire nieuwssite NU.nl gaat tussen 2015 en 2018 de voetbalwedstrijden van de Champions League streamen. Dat meldt de uitgever van de site, Sanoma. Op tv gaat SBS de wedstrijden uitzenden.

Dit jaar zijn de digitale streaming-rechten van de Champions League los verkocht van de tv-rechten, maar desondanks heeft Sanoma beide rechten binnengesleept. Het digitale gedeelte wordt nu verzorgd door NU.nl, dat de wedstrijden live gaat streamen op de site.

Gratis

De wedstrijden worden gratis getoond, belooft de site. Het is nog niet bekend hoe dat in zijn werk gaat, zegt de adjunct-hoofdredacteur. Zo is er nog niets bekend over de tijden waarop wordt uitgezonden of in welke resolutie dat gebeurt. Wel zegt NU.nl dat de wedstrijden zowel via de pc als via de mobiele apps te bekijken zijn.

Veel bezoekers

Het is niet bekend wat Sanoma, inclusief de rechten voor de SBS-uitzendingen, heeft betaald voor de Champions League. Wel is het een slimme actie: NU.nl heeft dagelijks bijna 3 miljoen bezoekers en kan met de uitzendrechten dus veel mensen makkelijk bereiken.

Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Opmerkingen over eventuele spelfouten, andere opmerkingen en vragen betreffende de website kunt u mailen naar de webmaster.Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord