Occupy Flash roept op tot verwijderen Flash [UPDATE] 2013-11-04T16:19:45

Shocktherapie op Facebook voor Belgische chauffeurs

YouTube nieuwe look

Occupy Flash roept op tot verwijderen Flash [UPDATE]

Occupy Flash roept op tot verwijderen Flash [UPDATE]

We kennen de Occupy-beweging die zich verzet tegen de graaicultuur maar ze hebben er nu een technologisch broertje bij dat zich verzet tegen de Flash-player onder de naam: Occupy Flash.

Adobe heeft al aangekondigd om de ontwikkeling van Flash voor Android en BlackBerry te staken maar dat gaat Occupy Flash niet ver genoeg. Zij roepen iedereen op om Flash ook van desktop-pc’s te verwijderen omdat het veel bugs bevat en vaak vastloopt.

Flash Player is dead. Its time has passed. It's buggy. It crashes a lot. It requires constant security updates. It doesn't work on most mobile devices. It's a fossil, left over from the era of closed standards and unilateral corporate control of web technology.

HTML 5

De beweging biedt links voor het verwijderen van Flash op PC, Mac en Linux. Ook roepen ze gebruikers op om websites te mailen die veel Flash gebruiken en de webmaster te vragen om open standaarden te gebruiken zoals HTML5.

De groep zegt onafhankelijk te zijn en niet voor een bedrijf te werken. Ook zijn ze niet tegen Adobe maar willen ze gewoon dat Adobe snel de stekker uit Flash trekt.

Geen Flash in Android 4

De groep zal verheugd zijn met het nieuws dat Flash al niet meer in Android 4 (Ice Cream Sandwich) zit hoewel Google heeft laten weten dat het de ondersteuning van Adobe voor Flash in Android 4 nog wel verwacht en dat het ontbreken van tijdelijke aard is. Adobe heeft inmiddels bevestigd dat Flash voor Android 4 uitkomt en dat dit meteen de laatste versie zal zijn.

Update 15:49 21-11-2011: Toegevoegd dat Adobe Flash voor Android 4 heeft bevestigd.

[Via: Neowin]


Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Opmerkingen over eventuele spelfouten, andere opmerkingen en vragen betreffende de website kunt u mailen naar de webmaster.Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord