Office 2016 uit in tweede helft 2015 2014-10-29T13:42:34

Huawei brengt OnePlus One-alternatieven naar Nederland

Honeywell Round Connected wil ook slim zijn

Office 2016 uit in tweede helft 2015

Mooi op schema

Office 2016 uit in tweede helft 2015

Microsoft brengt inmiddels iedere 2,5 jaar een nieuwe editie van Office uit, en is dat nu ook weer van plan. Het bedrijf lanceert 'Office 2016' naar verwachting in de tweede helft van 2015.

Office-marketingmanager Julia White sprak daarover op een evenement in Barcelona, wat werd opgepikt door Microsoft-kenner Mary Jo Foley van ZDNet.

Donkerder

Veel is er nog niet over Office 2016 bekend. De opvolger van Office 2013 is wel al als testversie rondgestuurd naar ontwikkelaars.

Uit gelekte screenshots van die build blijkt dat de achtergrondkleuren donkerder zijn, om een beter contrast te vormen met witte documenten. Het roteren van afbeeldingen moet automatisch gebeuren, zodat je minder worstelt met plaatjes fatsoenlijk in een document te krijgen.

Betere hulp

Ook is zo bekend geworden dat de software een ingebouwde Tell Me-functie krijgt, die je al kunt kennen van de Office-webapps. In deze zoekbalk kun je vragen intypen als 'hoe print ik een document,' waarna je direct de opgevraagde informatie krijgt. In de desktopversies zit dat nu nog verstopt in moeilijker te vinden helpmenu's.

Eerder werd aangenomen dat Office 2016 in april van 2015 zou uitkomen, maar het wordt dus later.


Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Opmerkingen over eventuele spelfouten, andere opmerkingen en vragen betreffende de website kunt u mailen naar de webmaster.Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord