Offline kaarten gebruiken met Google Maps op iOS

© CIDimport

Offline kaarten gebruiken met Google Maps op iOS

Geplaatst: 15 december 2015 - 08:51

Aangepast: 26 augustus 2022 - 21:03

Redactie ID.nl

Google brengt de offline-modus voor Google Maps ook naar iOS. Het bedrijf heeft die functie in een nieuwe update voor de iPhone- en iPad-app gestopt. Met de offline-functie kunnen gebruikers ook navigeren wanneer ze geen internet hebben. Handig voor op vakantie dus!

De update staat inmiddels in de App Store (je kunt ook onderstaande QR-code scannen), maar de app is mogelijk nog niet voor iedereen te downloaden. Google rolt de app gefaseerd uit.

Offline kaarten gebruiken met Google Maps op iOS-15767964

© CIDimport

Apple Maps

Offline navigatie was ook al mogelijk in de Android-versie van Google Maps, en Apples eigen kaartendienst Apple Maps kan ook offline worden gebruikt. Maar laten we wel wezen, Google Maps is gewoon beter.

Routes inladen

Met de offline navigatie is het mogelijk van tevoren een bepaalde plek of route op te slaan op je apparaat. Daarnaast is het ook mogelijk om locaties zoals winkels, en de openingstijden daarvan, op te slaan in de app. Niet alle functies zijn echter offline te gebruiken - zo kun je niet met de fiets of lopens navigeren als je geen internet hebt, en de recente OV-toevoeging werkt ook nog niet.

Offline is nieuw

Het is nog maar kort dat er zoveel offline kaarten beschikbaar waren voor smartphones. Voorheen was je meestal aangewezen op HERE Maps van Nokia, dat in Lumia-toestellen zat. Google komt dan ook redelijk laat pas met de functie - maar van de andere kant kost mobiel internet ook steeds minder.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten