Olympische fakkel misbruikt voor hoax 2013-10-10T14:33:58

Nieuw schaatsblog van start gegaan

Weer een nieuwe schaatsblog

Olympische fakkel misbruikt voor hoax

Olympische fakkel misbruikt voor hoax

VirusAlert waarschuwt voor een nieuwe hoax: een waarschuwing voor een nieuw computervirus dat een fakkel op de pc toont en na infectie de harde schrijf wist. Het bericht waarschuwt gebruikers om het 'virusbericht' niet door te sturen.

VirusAlert waarschuwt voor een nieuwe hoax: een waarschuwing voor een nieuw computervirus dat een fakkel op de pc toont en na infectie de harde schrijf wist.

Het bericht waarschuwt gebruikers om het 'virusbericht' niet door te sturen.
Het tweede deel van de hoax lijkt afkomstig van de al jaren oude a virtual card for you-hoax waarbij zelfs CNN & McAfe erbij worden gehaald om aan te geven dat het bericht betrouwbaar zou zijn.

VirusAlert licht toe “Op zich lijkt een hoax niet echt schadelijk maar als je als beginnende internetter zo'n bericht ontvangt, is het toch vaak lastig om er een oordeel over te vellen. Hoaxes zijn vaak in eenvoudige taal geschreven, bevatten halve waarheden en komen daardoor vertrouwd over. In de loop van de afgelopen dag hebben wij al een groot aantal meldingen en vragen over de hoax gehad en het lijkt er dan ook op dat de hoax al aardig wat keren is doorgestuurd, vandaar ook deze waarschuwing.”

Dit is de hoaxmail - die overigens, voor alle duidelijkheid, dus géén schade aan uw pc toebrengt. Maar: stuur 'm niet door. Zo over-lastig!

Belangrijk: S.V.P. stuur dit bericht door aan familie, kennissen en vrienden.

Zojuist ontving ik het volgende bericht :

In de komende dagen moet u erg alert zijn!
U mag geen enkele boodschap openen met als onderwerp: "Uitnodiging"

Het maakt niet uit door wie het bericht is verstuurd.

Het bericht bevat een virus die een brandende Olympische fakkel vertoond en die tegelijkertijd uw hele "C" schijf leegbrand.

Dit virus kan mogelijk van een bekende komen die u op zijn adresbestand heeft staan, zonder dat die bekende het zelf weet.

Op het mailtje wordt u aangeraden om het bericht door te sturen aan al uw kennissen. Zeker niet doen dus!

Wanneer u een bericht ontvangt met het onderwerp: "Uitnodiging", ook al komt dit van uw beste kennis.

Het wordt sterk aangeraden om dit bericht absoluut niet te openen, om te voorkomen dat uw computer eveneens besmet zal worden.

OPEN HET BERICHT DUS NIET, MAAR VERWIJDER DIT BERICHT DIRECT DEFINITIEF VAN UW COMPUTER.

Dit is het gevaarlijkste virus dat zojuist bekend gemaakt is door CNN:

"Er is door Microsoft gemeld dat zojuist een nieuw virus ontdekt is, dat wordt beschouwd als het meest destructieve virus tot nu toe.

Dit virus is 17 januari 2006 ontdekt door McAfee en er is tot op heden geen oplossing voor gevonden.

Dit virus vernietigt gewoonweg de sector nul van de harde schijf, waar de vitale functies zijn opgenomen."


Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Opmerkingen over eventuele spelfouten, andere opmerkingen en vragen betreffende de website kunt u mailen naar de webmaster.Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord