Online video en audio populair 2013-10-10T14:32:31

In elke Britse schooltas zit 240 euro - aan gadgets!

Ruimtetechnici besturen pda met gebaren en stem

Online video en audio populair

Online video en audio populair

Multiscope en PCzapper hebben samen onderzoek gedaan naar de stand van zaken binnen online video en audio. Wat blijkt? Driekwart van de ruim 5.000 ondervraagden 'consumeert' online video en audio via de pc. Het meest populair zijn humoristische filmpjes die door andere gebruikers zijn gemaakt, gevolgd door nieuws en uitzending gemist.

Multiscope en PCzapper hebben samen onderzoek gedaan naar de stand van zaken binnen online video en audio. Wat blijkt? Driekwart van de ruim 5.000 ondervraagden 'consumeert' online video en audio via de pc. Het meest populair zijn humoristische filmpjes die door andere gebruikers zijn gemaakt, gevolgd door nieuws en uitzending gemist. En: we kijken het liefst in de huiskamer...

Ruim driekwart (75%) kijkt en luistert wel eens naar filmpjes en muziek op de pc via internet. Slechts 3% van de gebruikers is niet op de hoogte van de mogelijkheden. De voorkeur gaat met 61% duidelijk uit naar humoristische fimpjes. Nieuws (54%) en tv-programma’s (46%) completeren de top 3. Bijna een kwart (25%) heeft zelf wel eens filmpjes of foto’s op internet geplaatst. Een vijfde (20%) geeft aan hiervoor onvoldoende kennis te hebben; meer dan de helft van deze groep wil dit wel gaan doen als zij de juiste hulpmiddelen hiervoor hebben. Live streams (58%) zijn iets populairder dan downloads (42%). Opvallend is dat gemiddeld 35% van de content nooit wordt afgespeeld na het downloaden. Een minderheid (16%) geeft zelfs te kennen minder dan 10% af te spelen.


Waar kijken we dan al die online content? De huiskamer neemt een centrale rol in bij de consumptie van online video (46%). De werkkamer (38%) en slaapkamer (9%) volgen op enige afstand. Gevraagd naar hun feitelijke voorkeur geeft zelfs 56% de huiskamer als favoriete plaats op, waarbij de aandelen van de werkkamer (31%) en slaapkamer (7%) lager uitvallen.


De ondervraagden zijn duidelijk geïnteresseerd in een koppeling tussen internet en televisie. Zo zou 57% hun favoriete websites graag via de televisie willen raadplegen. Ook het lezen/sturen van e-mail (43%), webgames (37%), internetbankieren (28%) en shoppen bij webwinkels (25%) zijn web toepassingen die een substantieel deel van de ondervraagden graag via de televisie wil gebruiken.


Daarnaast geeft 31% aan, de filmpjes die men nu nog via de pc bekijkt, ook via de televisie te willen kunnen bekijken. Op dit moment raadpleegt de overgrote meerderheid de filmpjes nog op een desktop (84%) gevolgd door een laptop (28%), televisie (9%) en mobiele telefoon (2%).

Zie ook de site van PCzapper.


Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Opmerkingen over eventuele spelfouten, andere opmerkingen en vragen betreffende de website kunt u mailen naar de webmaster.Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord