Ontvrienden en twitterazzo in race Woord van het Jaar 2013-11-04T17:06:46

Adobe komt met nieuwe veiligheidsupdates

Dell gaat zich richten op mobieltjes

Ontvrienden en twitterazzo in race Woord van het Jaar

Ontvrienden en twitterazzo in race Woord van het Jaar

Al eerder riep het Genootschap Onze Taal het woord Twitteren uit tot woord van het jaar. Bij die verkiezing had het publiek geen inbreng; bij de verkiezing van Van Dale Woord van het Jaar 2009 wordt wél naar het grote publiek geluisterd. Zal Twitter ook hier zegevieren? In totaal zijn tien woorden genomineerd:

Al eerder riep het Genootschap Onze Taal het woord Twitteren uit tot woord van het jaar. Bij die verkiezing had het publiek geen inbreng; bij de verkiezing van Van Dale Woord van het Jaar 2009 wordt wél naar het grote publiek geluisterd. Zal Twitter ook hier zegevieren?

In totaal zijn tien woorden genomineerd:

griepcommissaris
hypotheekleed
Mexicaanse griep
oeps-gebied
ontvrienden
recessionista
spuugkit
tomtomburger
twitterazzo
zeilmeisje

Drie daarvan hebben, al dan niet zijdelings,  met multimedia te maken:  ontvrienden (virtuele vrienden dumpen door deze te schrappen uit vriendenlijstjes op vriendensites), tomtomburger (burger voorgesteld als iemand die zich op zijn levensweg passief laat leiden door de mogelijkheden die de staat hem biedt) en twitterazzo (iemand die twitterberichten verstuurt, m.n. fanatieke twitteraar).

Tot en met woensdag 16 december 14.00 uur kan iedereen zijn stem uitbrengen op één van deze woorden via www.woordvanhetjaar.nl. Daar vind je ook de betekenis van deze nieuwelingen. Op donderdag 17 december 2009 wordt het winnende woord bekendgemaakt.


Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Opmerkingen over eventuele spelfouten, andere opmerkingen en vragen betreffende de website kunt u mailen naar de webmaster.Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord