Ontvrienden en twitterazzo in race Woord van het Jaar

© CIDimport

Ontvrienden en twitterazzo in race Woord van het Jaar

Geplaatst: 7 december 2009 - 07:12

Aangepast: 27 augustus 2022 - 13:30

Redactie ID.nl

Al eerder riep het Genootschap Onze Taal het woord Twitteren uit tot woord van het jaar. Bij die verkiezing had het publiek geen inbreng; bij de verkiezing van Van Dale Woord van het Jaar 2009 wordt wél naar het grote publiek geluisterd. Zal Twitter ook hier zegevieren? In totaal zijn tien woorden genomineerd:

Al eerder riep het Genootschap Onze Taal het woord Twitteren uit tot woord van het jaar. Bij die verkiezing had het publiek geen inbreng; bij de verkiezing van Van Dale Woord van het Jaar 2009 wordt wél naar het grote publiek geluisterd. Zal Twitter ook hier zegevieren?

In totaal zijn tien woorden genomineerd:

griepcommissaris
hypotheekleed
Mexicaanse griep
oeps-gebied
ontvrienden
recessionista
spuugkit
tomtomburger
twitterazzo
zeilmeisje

Drie daarvan hebben, al dan niet zijdelings,  met multimedia te maken:  ontvrienden (virtuele vrienden dumpen door deze te schrappen uit vriendenlijstjes op vriendensites), tomtomburger (burger voorgesteld als iemand die zich op zijn levensweg passief laat leiden door de mogelijkheden die de staat hem biedt) en twitterazzo (iemand die twitterberichten verstuurt, m.n. fanatieke twitteraar).

Tot en met woensdag 16 december 14.00 uur kan iedereen zijn stem uitbrengen op één van deze woorden via www.woordvanhetjaar.nl. Daar vind je ook de betekenis van deze nieuwelingen. Op donderdag 17 december 2009 wordt het winnende woord bekendgemaakt.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten