Oog in oog met levensechte AR-dino's van Google 2020-07-06T09:44:05

VivoBook: eindeloos mobiel werken met stijl

Malafide Android-apps onderschepten Facebook-wachtwoorden

Oog in oog met levensechte AR-dino's van Google

Oog in oog met levensechte AR-dino's van Google

Door een nieuwe trucje van Google kun je verschillende soorten dinosauriërs op ware grootte in je woonkamer projecteren. Je smartphone-camera en augmented reality maken dat mogelijk.

Om de 3D-dino's te zien, heb je geen aparte app nodig. Je zoekt op Google simpelweg naar de naam een dinosaurus, en bij het informatieblokje tik je vervolgens op Weergeven in 3D. Dit werkt wel alleen met de volgende tien dino-soorten: Tyrannosaurus Rex, Velociraptor, Triceratops, Spinosaurus, Stegosaurus, Brachiosaurus, Ankylosaurus, Dilophosaurus, Pteranodon en Parasaurolophus. 

Nadat het 3D-figuur is geladen, tik je op Tonen in je ruimte. Google vraagt dan om toegang tot de camera van je telefoon. Geef toestemming en het prehistorische wezen wordt dankzij augmented reality in je eigen omgeving geprojecteerd. Tik tot slot op Op ware grootte weergeven om de dino's (in de meeste gevallen) boven je uit te laten torenen. Zo sta je in ineens oog in oog met een T-Rex!

Net echt

Volgens Google is er gedegen onderzoek gedaan naar het uiterlijk en de omvang van de dieren. Zo zocht men de samenwerking met paleontologen die eerder voor de dinosaurussen in de Jurassic World-films verantwoordelijk waren. Het is overigens van belang dat je toestel minstens Android 7 draait en ondersteuning heeft voor ARCore.  


Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Opmerkingen over eventuele spelfouten, andere opmerkingen en vragen betreffende de website kunt u mailen naar de webmaster.

blog comments powered by Disqus


Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord