Ook Microsoft gaat onbeschermde muziek verkopen 2013-11-04T17:51:17

Autokopers: kiezen op internet, kopen bij de dealer

.com- en .net-domeinen worden duurder

Ook Microsoft gaat onbeschermde muziek verkopen

Ook Microsoft gaat onbeschermde muziek verkopen

Na Apple gaat nu ook Microsoft onbeveiligde muzieknummers van platenmaatschappij EMI verkopen. De onbeveiligde nummers komen terecht in de catalogus van de muziekwinkel Zune Marketplace.

Na Apple gaat nu ook Microsoft onbeveiligde muzieknummers van platenmaatschappij EMI verkopen. De onbeveiligde nummers komen terecht in de catalogus van de muziekwinkel Zune Marketplace. Daarmee volgt Microsoft in de voetsporen van Apple, die deze stap eerder deze week aankondigde.

Op dit moment biedenĀ alle groten platenmaatschappijen hun nummers alleen aan wanneer deze voorzien worden van drm-beveiliging. EMI doorbreekt dit door nu ook nummers onbeveiligd aan te bieden, zij het voor een iets hoger bedrag ($1.29 per nummer in plaats vanĀ $0.99 voor een drm-beveiligd nummer). De onbeveiligde nummers krijgen een betere geluidskwaliteit dan de oude, beveiligde nummers.

Microsoft gaat nu de onbeveiligde nummers verkopen via de Zune Marketplace, concurrent van iTunes. Wanneer de onbeveiligde nummers te downloaden zijn is nog niet duidelijk; gespeculeerd wordt over mei.

nu.nl


Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Opmerkingen over eventuele spelfouten, andere opmerkingen en vragen betreffende de website kunt u mailen naar de webmaster.Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord