Op Chromium gebaseerde Edge-browser duikt zomaar op 2019-03-25T11:12:25

Series het vaakst illegaal gedownload en gestreamd

Welke gevaren loop je allemaal online?

Op Chromium gebaseerde Edge-browser duikt zomaar op

Op Chromium gebaseerde Edge-browser duikt zomaar op

Microsoft werkt de laatste tijd aan het omzetten van zijn Edge-browser naar een andere basis, namelijk Chromium. Dezelfde engine die Chrome mogelijk maakt. Deze versie van Edge is nu ineens te downloaden, maar niet via Microsoft zelf...

De Chromium-variant van Edge is namelijk op een Chinees forum opgedoken. Hoe het daar terecht is gekomen, is niet bekend. Websites als The Verge ontdekten dat de browser inderdaad 'gewoon' te installeren is. Maar of je dat risico gezien de afkomst wil nemen, is de vraag. In ieder geval is duidelijk dat de ontwikkeling in een vergevorderd stadium is.

Extensies

Microsoft stapt over op Chromium om een stabielere browser aan te kunnen bieden, die bovendien compatibel is met duizenden Chrome-extensies. Want het ontwikkelen van extensies specifiek voor Edge, komt maar niet van de grond. Start je de nieuwe Edge voor de eerste keer op, dan krijg je de optie om bladwijzers en dergelijke te importeren uit zowel Edge als Chrome.

Wanneer Chromium-Edge officieel beschikbaar wordt gesteld, is nog niet precies bekend.


Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Opmerkingen over eventuele spelfouten, andere opmerkingen en vragen betreffende de website kunt u mailen naar de webmaster.Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord